Так і не зуміла покинути орбіту Блакитної планети: На Землю впаде радянська космічна станція

Об'єкт має масу 495 кілограмів і через тертя об атмосферу постійно втрачає висоту.

Стара радянська дослідницька станція, яка була призначена для вивчення Венери, але не зуміла покинути орбіту Землі, може впасти на нашу планету вже найближчим часом, передають Патріоти України.

Найбільш вірогідною датою вчені називають кінець цього – початок наступного року. За підрахунками, посадкова частина "Космосу-482", яка залишилася у космосі, обертається навколо Землі з періодом 112 хвилин.

При цьому вчені по-різному оцінюють можливу ступінь збереження цілісності станції при наближенні до Землі. Деякі вважають, що від неї залишиться одна невелика кулька, інші кажуть, що вона розвалиться на великі частини. Є також думка, що об'єкт долетить майже цілий.

СРСР запустив автоматичну міжпланетну станцію "Космос-482" 31 березня 1972 року за допомогою ракети-носія "Блискавка-М". "Космос-482" був апаратом-близнюком станції "Венера-8", яка була запущена чотирма днями раніше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...