"Таке не тоне": На Росії розповіли, як пропаганд*н Соловйов почав працювати на Кремль

Відомий російський пропагандист Володимир Соловйов завжди відрізнявся пристосованістю до політичної обстановки, але тільки на початку 2000-их років різко змінив свою позицію і став яро підтримувати президента РФ Володимира Путіна.
Володимир Соловйов

Про це розповів колишній колега Соловйова Віктор Шендерович, передають Патріоти України з посиланням на російське видання "Собеседник".

Відзначається, що вперше Соловйов став відомий у 1998 році завдяки радіо "Срібний дощ", генпродюсером якого була Наталія Синдєєва, - йому запропонували ефір кілька разів на тиждень, після чого, в 2000 році, він став цікавитися політикою, при цьому, спочатку підтримував головні у думаючому середовищі демократичні цінності. Однак, як стверджує Сіндеева, він завжди змінював свою позицію в залежності від трендів і того, з ким спілкувався.

У 2001 році Соловйов почав працювати на НТВ разом з Шендеровичем і ще дотримувався опозиційної позиції. "У 2002 році, коли нас (телекомпанію ТВС, куди пішли вихідці зі "старого" НТВ) остаточно прибили, Березовський створював партію "Ліберальна Росія". БАБ тоді заробляв собі статус політичного біженця, йому треба було приліпити до себе тему головного борця з Путіним. Так ось Соловйов пропонував мені полетіти в Лондон домовлятися з Березовським про входження в першу трійку "Ліберальної Росії". Також називалося ім'я Юлії Латиніної. Я помітив, що намагаюся триматися подалі від цієї фігури (від Березовського). І Володимир Рудольфович полетів до Бориса Абрамовича один", - розповів журналіст.

За його словами, після повернення Соловйов попрямував до помічника Путіна Владислава Суркова, який тоді був заступником голови Адміністрації президента. "Той, очевидно, дав йому трошки більше. Ось тоді і трапився перелом - навряд чи моральний, швидше фінансовий", - підкреслив Шендерович.

Він стверджує, що Соловйов не став єдиним, хто продався, але був першим. "Соловйов виявився першим учнем, по Шварцу. Талант негідника - теж талант. Ніякого іншого таланта у Соловйова немає. В нього добре підвішений язик, і він абсолютно не обмежений етичними категоріями, це людина феноменальної бесстижесті. Йому дійсно не соромно за те, що він робить. Цілісна, прекрасна по-своєму фігура. Клянуся, в ньому немає абсолютно ніяких протиріч", - висловився колишній колега пропагандиста.

Крім іншого, Шендерович стверджує, що і в разі відходу Путіна від влади Соловйов не пропаде. "Він не просто пристосується. З'ясується, що він тримав останній рубіж свободи слова, намагався зберегти її в жахливих умовах авторитарного режиму. Ось побачите - це він поведе нас до світлих ідеалів лібералізму, коли закінчаться тоталітарні часи. Ми це побачимо, не сумніваюся. Зрозумійте мене правильно: Володимир Соловйов не потоне", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...