"Такі у нас реалії": Спочатку бійця АТО звільнили заднім числом з роботи через мобілізацію, а потім держава забула в госпіталі

Жителя села Іванівка Тернопільської області Івана Медвецького звільнили з роботи, коли він пішов воювати в АТО.

Родина Медвецьких

Про це повідомляє "Нова тернопільська газета", передають Патріоти України.

Медвецький тривалий час працював водієм на молокозаводі. І щойно роботодавець дізнався про його мобілізацію, звільнив заднім числом.

"У березні 2015 року мене мобілізували, а керівництво заводу відразу ж заднім числом звільнило, аби не мати зайвого клопоту. 1 квітня у мене закінчувався робочий договір, але я не міг його переоформити, бо був на фронті, та мене й ніхто не запитував", – обурився Медвецький.

Він розповів, що військовий комісар нібито обіцяв йому, що після мобілізації підприємство упродовж року виплачуватиме зарплату в повному розмірі. Але це були просто слова.

Сам же власник молокозаводу згодом відхрестився від Медвецького фразою "Я тебе туди не відправляв!".

Боєць АТО вирішив боротися за свої права і звернуся до суду із заявою щодо незаконного звільнення.

Медвецький зізнався, що вже 2 роки не може довести незаконність свого звільнення. Від цього страждає не лише він, а і його велика родина.

"У моєї дружини спинна грижа, та, попри це, вона порається по господарству, дбає про дітей. Нині на її руках 10-річний син та 6-річна донька. Нещодавно хворів наш син, одна ампула ліків вартувала 800 гривень. Знаю, що держава відправляє дітей учасників АТО в санаторії, проте моїм дітям навіть не запропонували таку можливість. Гадаю, це просто байдужість нашого військового комісара. Дружина живе завдяки сільському господарству, я висилаю їй частину зарплатні", – розповів чоловік.

Він також зазначив, що воював під Авдіївкою, Мар’їнкою, Троїцьким. І коли лікувався в госпіталі після підриву на міні, йому ніхто фінансово не допоміг.

"Якось їхав на бойове завдання і підірвався на замінованій дорозі. Лежав у госпіталі, маю усі документи, але держава не виділила жодної копійки на лікування. Обіцяли нагородити орденом за відвагу, та, мабуть, дістався комусь іншому, хто відсиджується далеко від лінії фронту… Такі у нас реалії…" – поскаржився Медвецький.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...