Такого мору ще не було: Фахівці з'ясували обставини масової загибелі бджіл в Україні

З початку літа соціальні мережі розбурхували новини про масову загибель бджіл у сільських господарствах. Про пригодах багато писали українські ЗМІ. При цьому називалися різні версії виникнення проблеми, найпоширенішою з яких була використання пестицидів.

Масову загибель бджіл, яка спостерігалася в травні-червні у багатьох регіонах України, викликали пестициди, якими аграрії обробляли свої поля, - передають Патріоти України з посиланням на інформацію Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

За даними служби, напасть погубила 1408 пасік, загинуло 12800 бджолосімей. Фахівці досліджували проблему, взяли необхідні проби і прийшли до однозначного висновку: бджоли загинули не через інфекцій або епідемії. Їх погубили хімікати. "До загибелі бджіл могло привести неконтрольоване застосування пестицидів і агрохімікатів на посівах сільськогосподарських культур і безвідповідальність аграріїв при обробках посівів сільськогосподарських культур пестицидами, ігнорування ними вимог Закону України "Про бджільництво", - відзначають в державній службі.

Цікаво, що явище набуло широкого поширення в Луганській, Дніпропетровській, Харківській і Житомирській областях. Але розслідування інцидентів проводиться тільки в двох регіонах - Харківщині та Днепропетровщині. При цьому суб'єкти господарської діяльності, які використовували небезпечні отрути, не понесли покарання.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...