Такого в Україні не було ніколи: Масові арешти колишніх чиновників

Прямо зараз мережа наповнюється все новою інформацією про проведення наймасштабнішої операції правоохоронних органів України.

Фото: ЮтубЙдеться про арешти екс-керівництва колишнього міндоходов, яке було стрижнем корупційної системи влади в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Аnti-colorados.

Власне кажучи, перед Революцією, поняття слова "влада" змінило своє утримання, звичне тим, хто вивчав її за підручниками, і стало синонімом корупції. Безумовно, всі органи влади виродилися повністю і збудували нову систему навколо основного економічного важеля - міністерства доходів. Автор особисто стикався з проявами роботи цієї системи і знає з перших рук про те, що це так і було. І ось, ця система розкривається так, що ми дізнаємося про те, як робити не можна ні за яких обставин, бо в підсумку - виходить Янукович. Не можна сказати, що до цього корупції не було, але перед фінішем Януковича, крім корупції просто нічого не залишилося. Вона і стала владою.

Слід оцінити те, що відбувається належним чином, бо до вечора поллються помиї з криками про репресії, як це було з "свободою слова" в відношення заборони Вконтакте.

Як повідомляють, в операції безпосередньо взяли участь 500 співробітників військової прокуратури та понад 1700 поліцейських. Ще до неї підключено не назвав кількість Нацгвардії. При цьому, тільки обшуків проводиться близько 500. Напевно, силами Нацгвардії затриманих будуть вертольотами доставляти до Києва, де їм буде обиратися запобіжний захід.

А тепер уявімо, що ж це таке, в плані виконання. Ті, хто так чи інакше має уявлення про процесуальному оформленні слідчих дій, чудово уявляють, що правильна фіксація проведення обшуку - серйозне і ємне захід. З представленої статистики можна зрозуміти, що в рамках операції організовано 500 слідчих груп з прокурора і трьох поліцейських. Підемо в зворотному порядку від цієї статистики. Для проведення обшуків треба було винести відповідну кількість постанов. Їх треба було скласти і затвердити, згідно з нормами кримінального процесу. Але обшук це вже завершення цілого комплексу заходів, в ході яких вже стає зрозуміло, у кого, де і що шукати. Це означає, що до цього проведені допити свідків або підозрюваних, проведена виїмка маси документів, проведено цілий ряд експертиз, на підставі яких було окреслено склад злочину. Зрозуміло, що ще до цього кроку, проводився комплекс оперативних заходів, які вказали напрямки досудового слідства. Це означає, що були проведені оперативні комбінації за участю агентури, з отриманням і аналізом інформації з конкретних джерел і так далі.

Ось звідти все починалося, а над усім цим хтось повинен був зібрати в купу масу цих даних і окреслити форму співучасті кожного фігуранта у всьому цьому комплексі, з'ясувавши роль кожного учасника. Тобто це - величезна і копітка робота.

А тепер потрібно розуміти, що до сьогоднішньої стадії реалізації всіх оперативних і процесуальних напрацювань, все повинно було триматися в таємниці, щоб не дати зловмисникам замести сліди і прийняти контрзаходи. Зрозуміло, що для забезпечення режиму конфіденційності, група слідчих не повинна бути великою. Чим більше людей знає про те, що робить група, тим більша ймовірність фатальної витоку.

Раз так, то група не могла працювати блискавично і те, що ми бачимо зараз, почалося кілька місяців тому. Те, що зараз видно, говорить про 6-8 місцях наполегливої роботи правоохоронців, які сьогодні вилилися вже в зримі процесуальні дії.

А тепер згадаємо, що за цей час лилося з різних джерел про те, що в країні нічого не змінилося і з корупцією ніхто не бореться. Просто зауважимо, з такою величезною кількістю підозрюваних, можна з упевненістю говорити про те, що від них ниточки поведуть до тих, хто сьогодні сидить в теплих і затишних кабінетах. Думаю, що споживання валідолу сьогодні збільшиться багаторазово, а цілий ряд колоритних персонажів, виявляться в Панамі або ще десь.

Такого в Україні не було ніколи і схоже на те, що керівництво не боїться того, що в результаті розкриється щось і щодо них. А раз так, то для нинішніх чинуш сьогодні - погані новини. Щось нам підказує, що це - не єдина масштабна операція, що рухається до своєї розв'язки - обшуків і затримань.

У будь-якому випадку, всім тепер зрозуміло, що правоохоронні органи починають працювати по-новому і ті тренінги, які там проводили наші зарубіжні партнери - не пройшли даром. З'явилися нові технічні можливості, нові прийоми і що найголовніше, тепер ми отримуємо від партнерів інформацію про те, що наші жирні коти роблять за межами України. Це - важливий момент. Тим, хто розраховував змитися і жити по другому-третьому паспорту, слід розуміти, що тепер це вже не панацея. Наша корупційна шобла остогидла не тільки нам, а й нашим зарубіжним партнером. Єдина спокійна говіння для корупціонерів - Росія. Там ніхто не збирається нічого міняти.

Між іншим, про проведення цієї операції сьогодні дізнаються в Лугандоне і Криму. Там зараз чітко розуміють, що отримали саме те, що їм ніс Янукович і це їм все менше подобається. Корупція там стала всім і тепер, дивлячись на Україну їм є що з чим порівняти. У будь-якому випадку, зараз треба уважно дивитися на те, кого корупція дійсно дістала і на те, хто під прапорами боротьби з корупцією робить собі політичний або цілком собі грошовий капітал. Сьогодні вони будуть вити в голос.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...