Таксі розірвало навпіл: На заправці в Тернополі вибухнув газовий балон (фотофакт)

Випадок трапився на АГНКС "Фактор Нафтогаз", що на вул. Галицькій, 38, в четвер, 16 серпня. Водій не постраждав, а от саме таксі ремонту не підлягає.

В управлінні патрульної поліції в Тернопільській області кажуть, що про ситуацію знають, але виклику у них не було. Не виїжджали на місце й інші спецслужби. В службі таксі "Економ" підтвердили, що авто їхнє. Що сталось на автозаправці в диспетчерській службі - не знають. Але кажуть, що з водієм все в порядку, передають Патріоти України.

Вирвало вентиль балону

АГНКС "Фактор нафтогаз" 17 серпня працює. Там спершу заперечували, що такий випадок був. Але на в'їзд до колонки з газом метаном загороджений, а на самій колонці помітні пошкодження.

Згодом на заправці сказали, що вибух трапився через те, щовирвало вентиль з балону. А водій, згідно з правилами, в момент заправки був за межами авто, тому і не постраждав. Від інших коментарів відмовились.

Метанові балони не перевіряють

Фахівець у сфері газобалонного обладнання Василь Мерещак каже, що, зазвичай, метанові балони зриваються, бо не проходять перевірку. А знімати їх та перевіряти потрібно кожних три роки.

- Його накачують тиском і дивляться, як він реагує: розширяється, чи втрачає тиск при розширені, - каже пан Василь. - Якщо виявляють пошкодження, то балон забороняють експлуатувати. А в нас цього ніхто не робить. Бо в Тернополі та в області навіть немає структури, яка цим займається. Тому, я підозрюю, що це розірвало балон, але я цього не бачив і не чув. Чому вентиль вирвало? Якщо балон пошкоджений, то з нього вилетить той самий вентиль.

Газ метан, як пояснює експерт, накачується під тиском в 200 атмосфер, це дуже великий тиск. Якщо такий тиск різко вивільнити, то він наносить серйозні руйнування.

Джерело: 0352.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...