Таких негідників треба висилати: Скандал із мажорами з посольства Азербайджану у Києві отримав продовження (відео)

Правоохоронні органи повинні перевірити законність перебування на території України групи азербайджанців, які в центрі Києва погрожували розправою активістам громадської ініціативи "ЗупиниЛося".

Про це заявив екс-начальник слідчого управління СБУ генерал Василь Вовк, коментуючи погрози активістам, які боролися з незаконним паркуванням. За його словами, поведінка будь-якої особи, незалежно від національності, має бути адекватною, передають Патріоти України.

"Перше, що я б зробив, це перевірив би законність перебування цих людей на території України, оскільки ми знаємо факти з тим самим депутатом, якого побили (Мустафа Найєм. — ред.). Потім виявилося, що не всі з цих людей мають посвідку на проживання в Україні", — зазначив Вовк.

Генерал також прокоментував погрози на адресу активістів "прикласти зброю до голови".

"Прикладений пістолет до голови — це вже ознака погрози позбавлення життя. Є всі підстави затримати цю особу, доправити у відділок і з'ясувати, чи є у неї зброя, наскільки вона законна, наскільки реальними були погрози. Мені здається, погрози не були реальними, але давайте виходити з того, що якщо один із тисячі випадків буде реальною погрозою, ми несемо відповідальність", — пояснив він.

Вовк також оцінив дії активістів, які приклеїли порушникам правил паркування на лобове скло плакат "Лосі на дорозі".

"Давайте будемо відвертими, з правової точки зору наклейка на скло — це дотик до майна, яке належить іншій особі. У цьому випадку вони мали показати плакат "Лосі на дорозі", викликати дорожню поліцію, і разом з нею оформити порушення", — додав він.

Як повідомлялося, у Києві на пропозицію активістів переставити незаконно припаркований автомобіль група азербайджанців відповіла погрозами і вимогами "говорити російською".

Пізніше порушники виклали в мережу відео, в якому визнали свою помилку і вибачилися.


Джерело: Обозреватель

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...