Там коханий, там рідні побратими: Фронтова кухарка, яка втратила ногу, відвідала передову (відео)

Фронтовий кухар Ольга Тарасевич декілька місяців тому втратила на війні ногу. Після реабілітації дівчина не втрималась і при першій нагоді поїхала провідати своїх побратимів.

Костянтинівський залізничний вокзал – буферна зона між мирною територією та зоною бойових дій. Військовий медик Валентина зустрічає свою подругу Ольгу – фронтового кухаря. Вона сходить із потяга майже вільно, хоча ходити на протезі зовсім добре ще не навчилася, - йдеться в сюжеті 24 Каналу, передають Патріоти України.

Після тривалої перерви Оля їде до Фронтової Авдіївки. Там на неї чекає наречений – Олексій. Її приїзд для нього сюрприз. Лише сорок хвилин – і автівка на місці. Тут повно спогадів про фронт, який дівчина не бачила чотири місяці. Кухар згадує улюблену страву хлопців. Вона залишає речі у медиків. Їй кортить якнайшвидше їхати далі – на передову: окрім коханого, там рідні. Побратими.

Нарешті приїжджаємо на місце. Олексій ще не знає, що в машині його кохана. Побратими жартують, мовляв, привезли посилку вагою у 50 кілограмів.

Приїхали на те саме місце, де Оля втратила ногу. Зайти в ту хату дівчина не наважується. Закривавлені ковдри, розкидана жіноча косметика та книжки з історії України. Так виглядала кімната військового кухаря Ольги Тарасевич у середині травня, коли рано вранці в будинок прилетів ворожий снаряд. Боєць із позивним Сєва один із тих, хто надавав першу допомогу пораненій дівчині.

Тоді чоловік ще сподівався, що ногу дівчині врятують. Шоковані побратими тоді ще й гадки не мали, що попри всі намагання лікарів, врятувати кінцівку неможливо. Але дівчина не падала духом. У військовому шпиталі вона вселяла оптимізм у всіх навколо. Одразу після поранення Олексій поїхав з коханою в шпиталь.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...