Там "рускій мір": ЗМІ повідомили про екологічну катастрофу в Сибіру

​Протягом вже десяти років південна частина Сибіру страждає від винищення лісів. У виділених в процесі згоряння газах містяться канцерогенні елементи, що призводять до захворювання і смертям населення.

Тим часом, експерти вже щосили говорять про екологічну катастрофу. Про це йдеться в матеріалі видання Liberation, автор якого відвідав природний заповідник озера Байкал, в республіці Бурятія (суб'єкт РФ, який перебуває в центрі Сибіру), передають Патріоти України.

За даними видання, наслідки пожеж, які вже 10 років палять ліси, призводять до жахливих наслідків для здоров'я населення. Хоча вони і викликають відносно невелику смертність людей, але гази, що виділяються при згоранні, впливають на здоров'я населення.

«Тут немає чим дихати. Ідіть подивіться на сільське кладовище. Ось там ваша статистика! Десять померлих від раку легенів за десять років, на населення в 500 осіб!», - пояснив 69-річний місцевий житель Павло Ілліч, все своє життя прожив в селі Закалтус.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...