Технократ-експериментатор мимоволі: Міський голова Філатов сам у шоці від запуску Hyperloop у Дніпрі

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, що новина про можливе будівництво тестового майданчика для Hyperloop у місті стала для нього несподіванкою.

Про це Філатов написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Як відомо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що українські компанії розроблятимуть власну швидкісну залізницю за технологією Hyperloop. Для цих цілей створено проект Hype.ua. За його словами, наступного року тестовий майданчик Hyperloop можуть побудувати у Дніпрі. "Не запитуйте подробиці. Я сам поки в шоці", – прокоментував Філатов сенсаційну новину.

Що таке Hyperloop One? Це американська компанія, заснована Ілоном Маском. Вона розробляє високошвидкісні залізниці – надшвидкісну транспортну систему з пасажирськими капсулами у вакуумній трубі, яка повинна досягти швидкості до 1080 кілометрів на годину. 11 травня 2016 року у пустелі штату Невада провели перше успішне випробування Hyperloop.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...