Телефон врятував життя бійцю ООС, зупинивши російську кулю (відео)

Боєць відбувся лише пораненням, загрози його життю немає.

Мобільний телефон у кишені прийняв на себе кулю, котра могла стати фатальною для українського військовослужбовця Костянтина Горщинського. Його було поранено позиціях у Жованці,- йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Солдат саме копав окоп, коли почався обстріл зі стрілецької зброї. Одна куля влучила йому в ногу і вийшла навиліт, іншу зупинив телефон. "Буде, як сувенір. Додому привезу. Врятував мені ногу, а то б не знаю, чим це могло закінчитися", - зізнається військовий.

У шпиталі, куди евакуювали військового, Костю називають щасливчиком – мало того, що друга куля лишилася в телефоні, так і перша дивом куля не зачепила кістку. Побратими кажуть, що противник обстрілює військових 24-ї бригади з кулеметів і протитанкових гранатометів, тому й саме поранення порівняно невеличкою кулею можна вважати щасливим. "У них була ротація, заїхали нові хлопці. Снайпери заїхали, міномети заїхали, свіжі сили – вони навіть напористо так працюють, агресію більше проявляють", - каже військовослужбовець на прізвисько "Палич".

Кулі та снаряди регулярно знаходять у себе на подвір’ях місцеві жителі. Час від часу перепадає і їм – баба Марія на городі полола кукурудзу, коли над головою почали свистіти кулі. Жінка ледве встигла вскочити в хату. "Кулі летіли – страшне. Бачу: в дах влучило, шифер лопнув", - розповіла вона. Протягом години бойовики прицільно били по хатах селян, котрих лишилося біля сотні. "Ну, зовсім подуріли, ну що це таке? Ну, хіба так можна, невже не розуміють, що тут люди живуть, хоч і розбиті, але все одно живуть", - обурюються вони.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...