Тема пам'яті для нього не актуальна: "Те, що ми собачимося через історичних персонажів із Польщею, вигідно тільки РФ. Ті, хто цю тему порушує, - агенти Росії", - Гордон засудив В'ятровича (відео)

Захист своєї історії і гідності, на думку космополітичного журналіста, не вартий гарних стосунків з сусідами. Віддаємо на наругу УПА, і без сумлінь совісті прямуємо у "світле майбутнє".

Суперечка України й Польщі на історичні теми вигідна тільки Російській Федерації, - вважає журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон. "Те, що через історичних персонажів ми починаємо лаятись, вигідне тільки одній стороні – Російській Федерації. І ті, хто порушує цю тему і в Україні, і в Польщі, – свідомі або несвідомі агенти Росії", – сказав Гордон в ефірі телеканала "112 Україна", передають Патріоти України.

На його думку, директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович не сприяє вирішенню конфліктних ситуацій між країнами.

"Я ставлю запитання В'ятровичу: він це робить тому, що йому так здається, або тому, що його смикають за ниточки з Росії? Я звертаюся до цього пана: "Годі розбурхувати суспільство! Дайте людям займатися економікою і собою. Годі діставати скелети з шаф і торгувати ними", – сказав журналіст.

Польщу можна назвати адвокатом України в Європі, тому сваритися з нею нерозумно, підкреслив він. "У Європі є два захисники, адвокати України – Польща і Литва. Навіщо нас сварити з поляками через справи давно минулих днів? Ми не можемо зрозуміти, що за історія була на Майдані, а пройшло лише три роки. Ми не розуміємо, хто тоді людей розстрілював, а заглядаємо в 40-ві, 50-ті роки, де чорт ногу зломить", – вуважає Гордон.

На його думку, в інтересах України, яка протистоїть агресії Росії, уникати дратівливих тем із дружніми сусідніми країнами. "Я дуже трепетно ставлюся до національної пам'яті. Я розумію, що в історії України було дуже багато людей, які боролися проти більшовизму, які боролися за незалежність України. Це святі люди. Але я не розумію, чому треба шанувати тих, хто вбивав євреїв, росіян і поляків. Я цього не розумію. Я не розумію, чому в Києві потрібні проспекти Шухевича й Бандери. І голосував проти цього – єдиний в Київраді! Я не розумію, навіщо це. Щоб росіяни, євреї колотились з українцями на тему, ким були [лідер ОУН Степан] Бандера і [головнокомандувач Української повстанської армії Роман] Шухевич? Ну не треба цього робити! У нас є один ворог – путінська Росія, яка напала на нашу країну. Навіщо підкидати дрова у багаття? Із поляками, які відстоюють Україну, навіщо нас сварити?" – заявив журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...