Темно-сірий батончик з запахом паленої трави: В Україні зробили ласощі з комах (фото)

Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається.

Співробітники Сумського національного аграрного університету зробили ласощі з комах. Як повідомив асистент професора Дмитро Бідюк, для виготовлення протеїнових батончиків використовували цвіркунів, передають Патріоти України.
Незвичайні ласощі зробила Вікторія Каблюк в рамках своєї магістерської роботи. У батончики було вирішено додати 10% борошна, яке зробили з цвіркунів. Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається. Змінився тільки колір продукту.Дмитро Бідюк стверджує, що незвичайне харчове борошно готують в інших країнах вже давно. Вибір припав на цвіркунів, так як в Україні їх величезна кількість. "Ми плануємо розробити енергетичні батончики з цього борошна. Зовні цей продукт являє собою темно-сірий порошок з незначним специфічним запахом паленої трави. І ця розробка є темою диплома магістра. Подібні протеїнові батончики вже продаються на Амазон і коштують близько 2,5-3 $ за упаковку в 60 грам, - каже Бідюк.

Сама ідея спробувати використовувати борошно з комах прийшла через білковий дефіцит, який спостерігається в світі.

Джерело: vgorode.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...