Темно-сірий батончик з запахом паленої трави: В Україні зробили ласощі з комах (фото)

Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається.

Співробітники Сумського національного аграрного університету зробили ласощі з комах. Як повідомив асистент професора Дмитро Бідюк, для виготовлення протеїнових батончиків використовували цвіркунів, передають Патріоти України.
Незвичайні ласощі зробила Вікторія Каблюк в рамках своєї магістерської роботи. У батончики було вирішено додати 10% борошна, яке зробили з цвіркунів. Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається. Змінився тільки колір продукту.Дмитро Бідюк стверджує, що незвичайне харчове борошно готують в інших країнах вже давно. Вибір припав на цвіркунів, так як в Україні їх величезна кількість. "Ми плануємо розробити енергетичні батончики з цього борошна. Зовні цей продукт являє собою темно-сірий порошок з незначним специфічним запахом паленої трави. І ця розробка є темою диплома магістра. Подібні протеїнові батончики вже продаються на Амазон і коштують близько 2,5-3 $ за упаковку в 60 грам, - каже Бідюк.

Сама ідея спробувати використовувати борошно з комах прийшла через білковий дефіцит, який спостерігається в світі.

Джерело: vgorode.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

"Нація – це не про мову чи про історію, а про модернізацію", - історик

вівторок, 13 листопад 2018, 6:40

Ярослав Грицак - український науковець, історик і публіцист, доктор історичних наук, професор Українського Католицького Університету, директор Інституту історичних досліджень Львівського національного університету ім. І.Франка. Історик розповів, чому п...

Свято наближається: У скільки обійдеться новорічний стіл

вівторок, 13 листопад 2018, 6:24

На святковий новорічний стіл уже зараз варто робити запаси та відкладати гроші. Адже через неповні 2 місяці витрати на меню, аналогічне торішньому, будуть приблизно на 20% більше, ніж в грудні 2017 року. Що варто купити вже сьогодні, а з чим можна не п...