Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається.

Співробітники Сумського національного аграрного університету зробили ласощі з комах. Як повідомив асистент професора Дмитро Бідюк, для виготовлення протеїнових батончиків використовували цвіркунів, передають
Патріоти України.
Незвичайні ласощі зробила Вікторія Каблюк в рамках своєї магістерської роботи. У батончики було вирішено додати 10% борошна, яке зробили з цвіркунів. Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається. Змінився тільки колір продукту.

Дмитро Бідюк стверджує, що незвичайне харчове борошно готують в інших країнах вже давно. Вибір припав на цвіркунів, так як в Україні їх величезна кількість. "Ми плануємо розробити енергетичні батончики з цього борошна. Зовні цей продукт являє собою темно-сірий порошок з незначним специфічним запахом паленої трави. І ця розробка є темою диплома магістра. Подібні протеїнові батончики вже продаються на Амазон і коштують близько 2,5-3 $ за упаковку в 60 грам, - каже Бідюк.
Сама ідея спробувати використовувати борошно з комах прийшла через білковий дефіцит, який спостерігається в світі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...