Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається.

Співробітники Сумського національного аграрного університету зробили ласощі з комах. Як повідомив асистент професора Дмитро Бідюк, для виготовлення протеїнових батончиків використовували цвіркунів, передають
Патріоти України.
Незвичайні ласощі зробила Вікторія Каблюк в рамках своєї магістерської роботи. У батончики було вирішено додати 10% борошна, яке зробили з цвіркунів. Ті, хто встиг спробувати дивне блюдо, кажуть, що смак цвіркунів не відчувається. Змінився тільки колір продукту.

Дмитро Бідюк стверджує, що незвичайне харчове борошно готують в інших країнах вже давно. Вибір припав на цвіркунів, так як в Україні їх величезна кількість. "Ми плануємо розробити енергетичні батончики з цього борошна. Зовні цей продукт являє собою темно-сірий порошок з незначним специфічним запахом паленої трави. І ця розробка є темою диплома магістра. Подібні протеїнові батончики вже продаються на Амазон і коштують близько 2,5-3 $ за упаковку в 60 грам, - каже Бідюк.
Сама ідея спробувати використовувати борошно з комах прийшла через білковий дефіцит, який спостерігається в світі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Для Верховної Ради 13 листопада видався гарячим днем – перспектива відкриття ринку землі викликала низку протестів як під стінами парламенту, так і безпосередньо в сесійній залі. Хоча проєкт закону №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих акт...
"Представники" України, серед який були регіонали, які приїхали в Москву на черговий ефір на росТБ, опублікували в соцмережах фото з підписом «Донецько-Луганська група готується до ефіру у Володимира Соловйова». Журналіст Денис Казанський в Twitter оп...