Тепер весь "скрепний" флот під ковпаком у Дядька Сема: Що означає перебування авіаносця USS Harry S. Truman у Східному Середземномор'ї, - ЗМІ

Вогнева міць ВМС США з прибуттям до Сирії армади "Трумена" перевищуватиме весь військовий флот РФ і ефективно контролюватиме не тільки Близький Схід, а й Чорноморський регіон та Середній Схід.

Авіаносна група на чолі з американським авіаносцем USS Harry S. Truman може залишитися в Середземному морі у відповідь на підвищену активність Росії у близькосхідному регіоні, повідомило 20 квітня видання Defense News із посиланням на три джерела в міністерстві оборони США, передають Патріоти України.

За даними співрозмовників видання, таке рішення відповідає новій військовій доктрині США. У ній головним пріоритетом названо "стратегічне суперництво між державами".

Джерела розповіли, що остаточного рішення про те, щоб залишити біля берегів Сирії авіаносне ударне угруповання на чолі з USS Harry S. Truman, поки в Пентагоні не ухвалено. Американська сторона обговорює, піде авіаносець до Суецького каналу чи залишиться в Середземному морі для боротьби "з викликами з боку Росії та Китаю".

За словами співрозмовників, це має послужити нагадуванням президентові Сирії Башару Асаду про те, що будь-яке використання хімічної зброї проти цивільного населення спричинить нові авіаудари з боку США.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...