Термобаричні боєприпаси четвертого покоління представили українські розробники (фото, відео)

Термобаричні ручні гранати вже пройшли державні випробування й скоро будуть прийняті на озброєння ЗСУ.

На нещодавній виставці «Зброя та Безпека-2018», що пройшла у Києві 9-12 жовтня ц.р., ТОВ Науково-Виробнича Фірма «Адрон» представила свої останні розробки у сфері створення новітніх термобаричних боєприпасів вітчизняного виробництва, передають Патріоти України.

Були представлені як боєприпаси для застосування у Сухопутних військах (ручні гранати, бойові частини для РПВ та РПГ), так і БЧ для ударних БПЛА-камікадзе та коригованих авіаційних бомб.

Спеціалісти «Адрон» розробили термобаричні боєприпаси 4 покоління. Вони створені на основі декількох розроблених НВФ рецептур. Крім того, в Україні вже освоєні технології їх серійного виготовлення.

Варто зазначити, що розробникам вдалося домогтися у своїх виробах значного зростання так званого «тротилового еквіваленту». Якщо в радянському вогнеметі «Джміль» 3 покоління він становить 1,2%, то у нових розробках «Адрон» цей показник складає 2,7%, а в перспективних рецептурах він виросте до 3% (при максимальному показнику для таких боєприпасів 3,2%).

Як розповіли представники компанії, термобаричні ручні гранати їхньої розробки вже пройшли державні випробування й скоро будуть прийняті на озброєння ЗСУ. Вага бойової частини такої типової циліндричної гранати складає 300 грамів (для моделі РГТ-27С2). Підриву такого боєприпасу достатньо для знищення всіх, хто сидить у типовому доті, дзоті чи кімнаті (обсяг ураження 15 кубічних метрів).

Крім того, було розроблено аналогічні гранати (РГТ-27С) для знищення піхоти в окопах. Вони мають не звичну форму циліндру, а прямокутну, що забезпечує зону ураження в горизонтальній площині, а не у сферичній, як у стандартної гранати. З таких боєприпасів також зручно робити фугаси та розтяжки. Крім того, ця граната оснащується магнітним пояском, завдяки чому може «прилипати» до сталевих поверхонь (наприклад до бронетехніки чи автотранспорту). Гранати такої форми також зручні при застосуванні у гірскій місцевості, оскільки не котяться. Цей боєприпас створений, в першу чергу, для десанту та спецпідрозділів.

В термобаричній частині для нового вітчизняного вогнемета РПВ-16 знаходиться близько 2,5 кг діючої речовини. Зона ураження у будівлях при детонації такого термобаричного пострілу складає 30 кубічних метрів.

Також НВФ «Адрон» презентувала термобаричні бойові частини для ударних україно-польських дронів-камікадзе Warmate (1,5 кг) і Warmate 2 (4,8 кг) та для коригованих авіаційних бомб.

Команда інформаційно-консалтингової Defense Express, що є Генеральним інформаційним партнером Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2018» та Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт-ХХІ» працює над створенням коротких відеооглядів зі стендів та демонстраційних майданчиків виставки з тим, щоб створити у поціновувачів інформаційної продукції під брендом Defense Express відчуття особистої присутності.

Джерело: Defense Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...