Тернопільський інженер створює унікальні паперові мініатюри відомих споруд (відео)

Німецький Кьольнський собор, барселонська Саграда де Фамілія, паризька Ейфелева вежа – все це зроблене з паперу.
Захоплюватися паперовим моделюванням Володимир почав 7 років тому. Тоді в Інтернеті він натрапив на паперові моделі потягів, передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

"Викрійки різних речей, таких як от залізниця. Мене дуже цікавила залізниця. Тому першими моїми роботами були локомотиви. Потім я плавно перейшов на архітектуру", – розповів митець-аматор Володимир Кріса.

Чоловік не має математичної освіти. Каже, і моделюванням ніколи не займався. Єдине, що у школі дуже любив математику. Це і допомагає йому правильно прораховувати масштаби своїх робіт.

У доробку майстра – близько півсотні відомих споруд. На виготовлення однієї йде до місяця часу. Вагому частину роботи займає пошук інформації.

Якщо споруда втрачена, дуже важливо відтворити її максимально точно і близько до оригіналу. Також важливо знайти інформацію про розміри, про вигляд споруди,
– зазначив Володимир Кріса.

Останні роботи майстра – це архітектурні пам'ятки довоєнного Тернополя. Зараз є 6 будівель, 3 з яких у часи війни були повністю знищені. За роботою Володимира у Тернополі поставили монумент – зменшену копію Парафіяльного костелу. Зараз працює над ще одним об'єктом.

Майстер мріє, що колись особисто відвідає всі пам’ятки архітектури, які він змайстрував з паперу. А ще хоче облаштувати музей мініатюрних історичних будівель Західної України.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...