Терор "Імперії зла": В Англії кількість отруєних "Новачком" збільшилася до шести осіб

У суботу, 7 липня, в лікарню в Солсбері був доставлений офіцер британської поліції з симптомами отруєння «Новачком».

Як повідомляє The Daily Mail, спочатку його госпіталізували в Суїндоне (місто в графстві Вілтшир), але звідти перевезли в окружну лікарню, в якій лікували колишнього полковника ГРУ СРСР Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, а тепер рятують 45-річного Чарлі Роулі і 44- річну Дон Стерджесс, передають Патріоти України.

Ім'я поліцейського поки не називається. Передбачається, що він вступив в контакт з якимсь предметом, на якому збереглися частинки «Новачка» - смертельно небезпечної нервово-паралітичної речовини, яку було використано на початку березня 2018 року в Солсбері щодо Сергія та Юлії Скрипаль.
Роулі і Стерджесс зазнали впливу «Новачка» 30 червня в Еймсбері - місті в графстві Уїлтшир, яке знаходиться в 11 кілометрах на північ від Солсбері.
Нагадаємо, в окружній лікарні в Солсбері лікувався також офіцер поліції Нік Бейлі. Він першим доторкнувся до Сергія Скрипаля 4 березня, коли виявив колишнього подвійного агента і його дочку на лавці. Батько і дочка були без свідомості. Сергій і Юлія, а також Бейлі завдяки зусиллям британських лікарів вижили. В даний час всі троє проходячи курс реабілітації.
Понад 100 офіцерів спецпідрозділу британської поліції знову прочісують Солсбері і Еймсбері, намагаючись знайти залишки «Новачка». Перевіряються всі місця, де побували 29 і 30 червня Роулі і Стерджесс.

Як відомо, березневий інцидент в Солсбері британська влада розцінює як використання забороненої отруйної речовини на території Сполученого Королівства. Лондон звинуватив російські спецслужби в цьому. У Москві заперечують свою причетність до замаху на Скрипаля. Однак США, Канада, країни Євросоюзу знайшли докази британців переконливими. В результаті десятки країн світу вислали російських дипломатів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...