Тільки для обраних: Що означає зняття обмеження на розмір пенсій, - експерт (відео)

Ініціатива Міністерства соціальної політики скасувати обмеження максимальної пенсії торкнеться дуже малої кількість українців — в основному, спецпенсіонерів.

Про це розповіла в ефірі ObozTV старший науковий співробітник Інституту демографії та соцдосліджень НАН України Лідія Ткаченко. За її словами, нинішня формула розрахунку пенсій майже виключає можливість отримання виплат у розмірі 10-15 тис. грн і вище, передають Патріоти України.

"Ініціатива зняти обмеження на пенсії пов'язана з пропозиціями зняти "стелю" із зарплат, із якої сплачується єдиний соціальний внесок. Зараз хоч вона й висока, але є певне обмеження зарплати, на яку нараховується єдиний соціальний внесок. Пропонується її скасувати зовсім і встановити регресну шкалу", — пояснила вона.

За словами експерта, "це буде стосуватися дуже малої кількості людей". "У нас трохи людей, які такі захмарні зарплати отримують. Ті люди, які отримують пенсії понад 10 тис. грн — як правило, спецпенсіонери. За звичайним законом про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування таку зарплату не отримаєш", — зазначила вона.

"Справа в тому, що у нас більшості пенсіонерів, коли нараховують пенсії, використовують показник зарплатної бази 3764 грн. Навіть якщо у вас стаж 40 років і зарплата була в 2-3 рази вищою, ніж середня, все одно із зарплатною базою 3764 грн ви ніяк на 15 тис. грн не вийдете" — пояснила Ткаченко.

Експерт підкреслила, що зарплатну базу з наступного року мають проіндексувати і вона стане більшою, але все одно відставатиме від поточного розміру зарплат. "Очевидно, що це не останні зміни у формулі й порядку нарахування пенсій. Насправді, люди з високими зарплатами ніколи не зможуть отримати такі ж високі пенсії, хіба що порівняно із середнім рівнем", — завершила вона.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...