Тільки для справжніх бандерівців: Супрун розповіла, як правильно їсти сало

В.о. міністра рекомендує не поєднувати сало з картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом, червоним перцем і гірчицею.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, як їсти сало з максимальною користю для здоров'я. За її словами, сало - це суміш жирів, в ньому є насичені жири, а також моно- і поліненасичені жирні кислоти - такі, як в рослинних оліях. "З одного боку, в салі досить багато таких непотрібних насичених жирів. У 100 грамах - майже 40 грамів, а це подвійна денна норма для нашого організму. За день радять їсти не більше, ніж 20-30 грамів насичених жирів. Насичені жири - це ті ж висококалорійні жири, надлишок яких пов'язують з ризиком атеросклерозу", - написала Супрун на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

У той же час сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам. У раціоні людей, які рідко споживають жирну рибу і авокадо, таких жирних кислот не вистачає.
Супрун наголосила - незважаючи на те, що багато людей бояться холестерину, в салі його не так багато. У 100 грамах сала міститься тільки 95 мг - третина денної норми для людей, які не мають атеросклерозу або інших хронічних хвороб судин. Або половина від норми для людей з хворим серцем або судинами.
А щоб сало принесло максимальну користь для здоров'я Супрун радить не вживати сало у великих кількостях, стежити свій раціон і враховувати витрати енергії. Якщо ви раптом з'їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, інші тваринні жири, м'ясо, а також солодощі.
Також в.о. міністра рекомендує не поєднувати сало з крохмалистими продуктами - картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і гострими компонентами - червоним перцем, гірчицею. Жири, які є в салі, допомагають краще засвоюватися червоним і помаранчевим пігментів - каротиноїдів. Тому якщо їдете сало, то доповніть його морквою, помідорами або борщем, радить керівниця МОЗ.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...