"Тільки сліпий не побачить": "Мотор Січ" відповіла на звинувачення Washington Times про поставку двигунів для ВПС Китаю

У ПАТ «Мотор Січ» (Запоріжжя) пов'язують з недобросовісною конкуренцією РФ в сфері виробництва озброєнь критичну публікацію американського видання The Washington Times про співпрацю підприємства з КНР.

«Тільки сліпий не побачить за всім піднятим галасом лобіювання інтересів російських виробників ... Такі методи мають всі ознаки недобросовісної конкуренції», - вважають на підприємстві, передають Патріоти України.

В компанії нагадують, що автор статті закликає чинити тиск на Україну з тим, щоб вона відмовилася від співпраці з КНР, пафосно називаючи його «ножем в спину», хоча зрозуміло, що якщо контракт підприємства з китайською стороною буде розірвано, то в Піднебесну будуть поставлені аналогічні російські двигуни АІ-222.
У компанії уточнюють, що в зв'язку з російською агресією проти України, «Мотор Січ» втратила традиційні ринки РФ для збуту своєї продукції, і доклала серйозних зусиль для розширення позицій на альтернативних ринках, включаючи КНР. В рамках цих робіт для китайського замовника розроблена і випущена нова модифікація авіадвигуна АІ-222 для китайських УБС без російських комплектуючих, уточнює підприємство.
«У той же час, РФ використовує виготовлені в порушення ліцензійних умов двигуни АІ-222 для установки на навчально-бойові літаки Як-130, і постійно робить спроби організувати поставку зазначених двигунів в Китай замість української продукції», - вказує український виробник.
У зв'язку з цим в «Мотор Січ» також заявляють про неприпустимість маніпуляцій і тиску «на догоду ВПК РФ» і закликають українську владу захистити інтереси українського виробника. «Хто б що не говорив, Китай для України сьогодні - стратегічний партнер», - резюмується в заяві ПАТ.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...