Тюремники Путіна катували до смерті: Про українського пенсіонера, засудженого в Росії за "тероризм"

Незаконно засудженого в Росії 61-річного пенсіонера з міста Краснодон Олексія Сизоновича жорстоко катували і били в виправному закладі Ростова-на-Дону (РФ).

Олексій Сизонович

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповіла консул України Діана Іванова, передають Патріоти України.

"Він сказав, що зараз у нього все більш-менш нормально. Але мучить головний біль. І виникає питання звідки він узявся. Людина виглядає нормально, видно, що в новому тюремному одязі. Як Олексій Іванович мені розповів, в той час, коли він перебував у Ростові на Дону його сильно били. Били так, що двічі він був в стані клінічної смерті. Він сказав, що до нього застосовувалися тортури в тому числі і електричним струмом. Оскільки він електрик, каже, що струм був якийсь різнорозрядний. Я не фахівець, але Олексій Іванович сказав, що цей різнорозрядний струм сильно впливає на серце і після цього залишаються потужні головні болі", - розповіла Іванова.

Є побоювання, що у Сизоновича онкологічне захворювання. Українець розповів консулу, що ущільнення на шиї у нього ще з армії, але почало зростати після побиття в СІЗО. При цьому кваліфіковану медичну допомогу Сизоновичу досі не представили.

31 липня 2107 Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Сизоновича до 12 років позбавлення волі позбавлення волі і штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Суд визнав українця винним у підготовці терактів в Ростовській області Росії, незаконному перетині кордону і незаконному володінні вибухівкою. За словами Іванової, питання про переведення українця в українську колонію може бути вирішене не раніше погашення штрафу. Сизонович погодився перераховувати на покриття витрат всю свою пенсію (в перерахунку - близько 2400 руб), але суд не прийняв це до уваги.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...