"Это - ад. Там собрано все отрицательное, все негативное", - експерт про Кримський міст

За словами вченого, в місці будівництва моста зібрані всі потенційні причини природних катаклізмів, пов'язаних з геологічною будовою земної кори.

Кримський міст побудований в «адском месте» з точки зору геології і простоїть до першого природного катаклізму. Таку думку висловив старший науковий співробітник Російської академії наук, Інституту водних проблем РАН Юрій Медовар. «Геологические условия в Керченском проливе таковы, что там нельзя ничего строить. Есть такое понятие, как строительные нормы и правила, которые нельзя нарушать. В этих СНИПах до 2017 года было указано, что строительство арочных мостов в сейсмичных районах, к которым относится Крым, можно только на скальном основании. А здесь полутвердые майкопские глины, которые не держат нагрузку», - пояснив Медовар в ефірі телеканалу ZIK, передають Патріоти України.
«Этот мост… Я просто боюсь, что все до первого природного катаклизма, а потом на нем можно будет поставить крест… Этот мост — чисто политическое решение. Не экономическое и не целесообразное», - заявив він.
За словами вченого, в місці будівництва моста зібрані всі потенційні причини природних катаклізмів, пов'язаних з геологічною будовою земної кори. «Я уже не говорю про вулканизм, про землетрясения. Там все, что можно — геотермальные проблемы, температурный режим, ледостав. Все, что можно, — в этом месте есть. Вот если есть понятие „ад“, давайте гипотетически представим, что это — ад. Все там собрано, все отрицательное, все негативное, а мы там мост построили», - зазначив учений.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...