"Это свежая атака": Розробник "Новачка" прокоментував випадки нового отруєння в Британії

За його словами, отруєння бойовими отруйними речовинами - це не справа рук одинаків, любителів-терористів.

Віл Мірзаянов

Один з основних розробників нервово-паралітичного речовини "Новачок" Віл Мірзаянов вважає, що новий випадок отруєння двох британців - це свіжа атака. Про це він заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, чи могло статися так, що Новачок нанесли один раз, ще в березні, і спочатку були отруєні Скрипалі, а потім інша пара, Мірзаянов сказав: "Я думаю, что это разные (инциденты, - ред.), конечно, разные. Потому что этот Новичок, это вещество - оно неустойчиво, тем более во влажной атмосфере. Он влагонеустойчив, он разлагается. За четыре месяца со дня отравления Скрипалей все должно разложиться, это свежая атака".
За його словами, отруєння бойовими отруйними речовинами - це не справа рук одинаків, любителів-терористів.
Мірзаянов підкреслив, що розпорошення отрути виключається, і терористи навряд чи використовували газовий балончик. "Распыление просто исключается, потому что защититься от него практически невозможно, на тебя тоже точно попадет. Он должен быть нанесен тампоном или защищенным тампоном, он же раскрывается - особенно та часть, где содержится раствор или вещество. И если дотронулся рукой - нанесен слой, там больше ничего не надо. Дальше дверь закрывается, рука идет в сумку или куда-то еще, с небольшим дозатором. Можно фантазировать, но скорее всего, так и сделано - с помощью защищенного тампона или другой материи снаружи", - пояснив він.

Відповідаючи на питання, чому це сталося так близько до Солсбері, Мірзаянов уточнив: "Это может быть совпадение. Они решили использовать экзотику, "А-234" - это экзотика, она описана только в моей книге, больше нигде. А книгу эту Хиллари Клинтон сказала, чтобы игнорировали. Вот они и проигнорировали. Это такая тактика у чекистов, использовать наиболее экзотические способы".

30 червня 2018 року на південній околиці англійського містечка Еймсбері виявили 44-річну Дону Стерджесс з сусіднього Солсбері і її місцевого 45-річного бойфренда Чарльза Роулі: обидва були без свідомості. У працюючих в недавно побудованому будинку на Магглтон-роуд медиків через п'ять годин також з'явилися симптоми отруєння. Пара перебувала в критичному стані в реанімації госпіталю Солсбері - там, де лікували Скрипаль. У Еймсбері перекриті кілька вулиць. Глава МВС Великобританії Саджид Джавід закликав Росію пояснити факт отруєння двох британців нервово-паралітичною речовиною "Новачок".
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...