"Это успех": Шантажист Путін досяг свого - Захід визнав Росію загрозою №1 у світі. Тепер хай начувається - політолог

От тільки в Кремлі розраховували на іншу реакцію - потакання агресору, визнання зони виключних інтересів, відновлення Росії у межах СРСР врешті-решт.

"Військові конфлікти в Україні та Сирії, а також втручання у виборчі процеси в США і ряді країн Європи зробили Росію головною загрозою для країн Заходу, - пише в статті для ZN.UA експерт організації "Майдан закордонних справ" Олександр Хара, передають Патріоти України.

"Навіть відторгнення частини Грузії не привело Путіна до прозріння, навпаки - сприяло не тільки перевертання цієї сторінки, але і більш широкому розкриттю вікна можливостей. Здавалося б, що культивують стратегічне терпіння і "вставай з колін", але ні- відчуття безкарності і відносної сили засмоктує. Криваві авантюри в Україні та Сирії вже почали серйозно дратувати, а нахабне втручання в демократичні процеси в Сполучених Штатах і європейських країнах стало останньою краплею терпіння", - пише автор.

"Американський істеблішмент вже зібрав досить елементів пазлів, які свідчать: Росія, як того і домагався її беззмінний лідер, дійсно гідна бути визнаною загрозою. Перефразовуючи прусського барона фон Шрубера: Росія - це не держава, що має спецслужби, а спецслужби, які мають державу", - йдеться в статті.

Експерт зазначає, що після брязкання зброєю на навчаннях "Захід-2017", проведених з порушенням міжнародних угод, зокрема, Віденського документц, Путін "з новою енергією взявся за переозброєння армії і висловив думку про необхідність підготовки до переведення всієї економіки на військові рейки" .

"Напевно, в Кремлі вже забули, що гонка озброєнь була одним з ключових чинників виснаження радянської економіки і наближення розвалу Імперії зла", - підкреслив Хара.

"Хоча рядові американці і поміщають Росію на шосте місце серед головних загроз, команда Трампа з питань національної безпеки визначила московське питання пріоритетним на європейському напрямку. Недавня промова держсекретаря Рекса Тіллерсона в Центрі Вільсона, в якій він апелював до спільних цінностей та виключної важливості посилення західного альянсу, стала холодним душем для тих російських діячів і експертів, які прогнозували подальше скочування Сполучених Штатів в ізоляціонізм", - додав він.

Експерт нагадав, що Росія намагалася внести розбрат у відносини США і Європи, підірвати політичні підвалини, використовувала енергетичний шантаж, кібератаки, дезинформаційні кампанії, агресію проти сусідньої країни і загрози іншим.

"Отже, виклик Кремля прийнятий, все як за часів геополітичних змагань між Вільним світом і Імперією зла", - резюмував Хара.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...