Той, що розповідає про українське коріння продавніх єгиптян, шумерів, греків та римлян: "Операція Проффесор-3" - на Шевченківську премію знову висунули псевдовченого Бебика

Валерій Бебик - доктор політичних наук, професор, просуває теорії про те, що українська цивілізація сформувала європейську цивілізацію в 6-8 тис до н.е., а також про те, що Ісус Христос був жерцем храму Бога Птаха при царі Менесі.

Валерій Бебик

На здобуття Шевченківської премії у 2019 році висунули псевдовченого Валерія Бебика, який просуває теорію про давню цивілізацію українців. Як повідомляється на сайті премії, цього року Бебик претендує на премію в номінації "Кіномистецтво", передають Патріоти України.

Всього в категорії чотири претенденти: режисери Роман Бондарчук, Тарас Томенко та Дмитро Ломачук. Бебик висунутий як ведучий програми "Цивілізація Incognita" від Київської організації Національної спілки журналістів України.

Ведучого вже висували на Шевченківську премію, цього року його висунули за цикл документальних фільмів "Томос для України". "Зазначені фільми є науково-документальним твором кіномистецтва, яке доводить, що організоване християнство, яке виникло на базі солярного культу Бога Сонця Кола, в Україні було поширене ще в перші століття н.е.", - йдеться на сайті премії.

Зазначимо, що Бебик - доктор політичних наук, професор, просуває теорії про те, що українська цивілізація сформувала європейську цивілізацію в 6-8 тис до н.е., а також про те, що Ісус Христос був жерцем храму Бога Птаха при царі Менесі. "Українці - перші, хто вступив у контакт з богом, створив писемність і зачатки сучасної людської цивілізації", - зазначає Бебик в одному зі своїх інтерв'ю.

Свого часу Бебик був членом Громадської гуманітарної ради при екс-президенті Вікторі Януковичу, потім з 2015 по 2017 роки очолював Громадську раду при Міністерстві інформаційної політики.

Теорії, підтримувані Бебиком в його передачах, наукове співтовариство вважає профанацією і псевдонаукою. "Фантастичні розповіді Бебика - за суттю, профанація науки, вони дискредитують не тільки державне радіо (де Бебик виходив в ефір і розповідав про свої теорії - прим.), але і всю країну", - йдеться у відкритому листі журналу "Археологія" до мас-медіа.

У 2014 році Спілка археологів України написала листа щодо висунення Бебика на Шевченківську премію у 2013 і 2014 роках, в якому вчені закликали членів парламентського комітету з культури, Держкомтелерадіо та громадськість не транслювати псевдонаукові теорії Бебика, щоб не дискредитувати науку і країну.

Загалом на сайті Шевченківської премії оприлюднено номінантів у шести категоріях.

Так, в категорії "Література" висунуті Леонід Кононович, Галина Крук, Андрій Курков, Дмитро Лазуткін, Ірен Роздобудько та інші.

У категорії "Публіцистика, журналістика" висунуті Оксана Забужко (за збірку "І знов я влізаю в танк"), Віталій Портников, Микола Тимошик та інші.

У номінації "Музичне мистецтво" - піаніст Євген Громов, виконавець Тарас Компаніченко, диригент Володимир Шейко та ін.

У номінації "Візуальне мистецтво" - художники Петро Бевза, Михайло Туровський, Олександр Бородай, скульптор Володимир Одреховський та ін.

У категорії "Театральне мистецтво" висунули Ростислава Держипольського, Олександра Бельського, Ірину Вовк, Романа Гринька та інших.

Лауреати Шевченківської премії стануть відомі після третього туру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...