"Только один субъект имеет прямое отношение к кровопролитию": Тимчук потужно відповів на російські істерики через "український слід" у збитті СУ-25 в Сирії

"Російським істеричкам", що звинувачують Україну в поставках зброї до Сирії, слід нагадати про українську зброю, захоплену в анексованому Криму.

Таку думку "Обозревателю" висловив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України (фракція "Народний фронт") Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

Коментуючи підозру, висловлену членом Ради федерації РФ Ігорем Морозовим про те, що нібито російський літак в Сирії був збитий за допомогою українського ПЗРК, який, в свою чергу, міг потрапити в країну після пожежі на складі в Калинівці, експерт нагадав: "Росія не вперше намагається якимось боком приплести Україну до сирійських подій. Нібито в Україні готують бойовиків ІДІЛ, нібито Україна постачає їм зброю та інше".

У той же час він підкреслив: "З нас двох - Росії та України - тільки один суб'єкт має пряме відношення до того кровопролиття, яке в останні роки відбувається в Сирії. І це - Російська Федерація".

Щодо ПЗРК він повідомив наступне. "У Калинівці зберігаються боєприпаси - різних типів, різної номенклатури. Це арсенал. Там не зберігаються зразки озброєнь. На Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони ще влітку минулого року ми обговорювали це питання, нам була надана детальна інформація щодо арсеналів, в тому числі по Калинівці - що, де і як зберігалося. І я можу офіційно сказати, що ніяких ПЗРК там не зберігати з роду".

"Єдині зразки українського озброєння, які могли опинитися в Сирії - це якраз та зброя, яку росіяни захопили в Криму, і яку Путін нібито збирається повернути. Це боєприпаси і стрілецька зброя. Про це слід нагадувати російським істеричкам, які звинувачують Україну", - заявив Тимчук.

Як повідомлялося, Морозов заявив про те, що ПЗРК, з якого в Сирії був збитий військовий літак Росії Су-25, міг потрапити в зону бойових дій зі складу боєприпасів в Калинівці (Вінницька область). Він пов'язав крах російського літака з масштабною пожежею на військових складах в Калинівці на початку жовтня минулого року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...