Томос для України: Митрополит Онуфрій "встромив ножа" у спину московським "пропаганд*нам"

Предстоятель УПЦ МП не поспішає піднімати свою паству на "священну війну" проти об'єднаних сил Хунти та Константинопольського патріархату.

У той час, як Москва смакує початок релігійної війни в Україні та відкрито заявляє про "бої за парафії" між парафіянами Московського і Київського патріархатів, сторони сіли за стіл переговорів і домовилися про мирне вирішення церковних питань, передають Патріоти України.

В українській столиці пройшла зустріч представників влади з лідерами православних церков Київського та Московського патріархату. Таку інформацію на своїй сторінці в facebook опублікував народний депутат України Антон Геращенко.

Він повідомив про те, що переговори відбулися за участю Арсена Авакова, міністра МВС України, представника УПЦ КП архієпископа Євстратія, а також митрополита Київського Онуфрія. Всі вони обговорили питання, пов'язані з визнанням української церкви Константинополем і ті процеси, які ці зміни можуть викликати в українському суспільстві.

"Митрополит Онуфрій заявив, що не бачить причин для кровопролиття, крім випадків незаконних спроб захоплення власності релігійних громад УПЦ МП", - пише учасник зустрічі Антон Геращенко. При цьому нардеп уточнив, що архієпископ УПЦ і міністр МВС заявили про недопущення будь-яких провокацій, пов'язаних з церковними питаннями.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...