ТОП-3 підроблених продуктів, які є майже в кожному супермаркеті столиці

Продукти харчування треба купувати тільки в місцях організованої торгівлі, зазначив експерт.

В Україні в період новорічних свят на прилавках магазинів зросла кількість фальсифікованих продуктів харчування. У лідерах підробок — масло, ковбаса та ікра. Про це розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За його словами, підробки можна зустріти практично в кожному супермаркеті столиці.

"На сьогодні у топі перебуває масло, ковбасні вироби та ікра. Сьогодні купувати такі продукти харчування можна тільки у місцях організованої торгівлі", — наголосив Рубан.

"Під час проведенні лабораторних досліджень майже в усіх супермаркетах Києва встановили, що фальсифікованого масла, а саме із вмістом стеарину і пальмової олії, 12-15%. Такий самий показник по країні — 20-30%", — повідомив він.

За словами чиновника, Держпродспоживслужба на сьогодні також фіксує масові звернення щодо ікри, яку продають в інтернеті. "Ми провели відбір зразків і виявляємо невідповідність — це не ікра, а білковий продукт, схожий на ікру. Він так і називається", — пояснив він.

Представник Держпродспоживслужби порадив обов'язково звертати увагу на маркування продукту: "Купують, наприклад, масло, а там написано — "масляний продукт" або "сирний продукт", який не є сиром".

"Продукти харчування треба купувати тільки в місцях організованої торгівлі — там, де є господарюючий суб'єкт, який здійснює продаж, є суб'єкт, відповідальний за безпеку, є орган, який контролює дані товари", — додав Рубан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...