ТОП-3 підроблених продуктів, які є майже в кожному супермаркеті столиці

Продукти харчування треба купувати тільки в місцях організованої торгівлі, зазначив експерт.

В Україні в період новорічних свят на прилавках магазинів зросла кількість фальсифікованих продуктів харчування. У лідерах підробок — масло, ковбаса та ікра. Про це розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За його словами, підробки можна зустріти практично в кожному супермаркеті столиці.

"На сьогодні у топі перебуває масло, ковбасні вироби та ікра. Сьогодні купувати такі продукти харчування можна тільки у місцях організованої торгівлі", — наголосив Рубан.

"Під час проведенні лабораторних досліджень майже в усіх супермаркетах Києва встановили, що фальсифікованого масла, а саме із вмістом стеарину і пальмової олії, 12-15%. Такий самий показник по країні — 20-30%", — повідомив він.

За словами чиновника, Держпродспоживслужба на сьогодні також фіксує масові звернення щодо ікри, яку продають в інтернеті. "Ми провели відбір зразків і виявляємо невідповідність — це не ікра, а білковий продукт, схожий на ікру. Він так і називається", — пояснив він.

Представник Держпродспоживслужби порадив обов'язково звертати увагу на маркування продукту: "Купують, наприклад, масло, а там написано — "масляний продукт" або "сирний продукт", який не є сиром".

"Продукти харчування треба купувати тільки в місцях організованої торгівлі — там, де є господарюючий суб'єкт, який здійснює продаж, є суб'єкт, відповідальний за безпеку, є орган, який контролює дані товари", — додав Рубан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...