ТОП-6 речей, які дратують українців за кордоном

Незважаючи на те, що з 11 червня 2017 року громадяни України можуть відвідувати країни Євросоюзу без віз, багато хто з українців знайшов приводи для невдоволення.

Претензії стосуються як Європи зокрема, так і зарубіжних поїздок взагалі. Топ-6 речей, які дратують українців за кордоном найбільше, склала "КП в Україні", передають Патріоти України.

Українці не дуже люблять зустрічі на курортах зі співвітчизниками та намагаються по можливості уникати їх. "Я ж від них відпочити поїхав. Але в турецькому або грецькому готелі створюється враження, що я з рідного міста нікуди і не виїжджав!" - пояснюють мешканці України.

За словами менеджера однієї зі столичних туристичних фірм Ольги Котиненко, прохання підібрати готель "щоб там не було наших і росіян" - не така вже й рідкість. Пояснення - приблизно такі ж: "хочемо відпочити від співгромадян".

А ось директор туристичного агентства "Лазурний берег" Наталія Коломийчук стверджує, що подібні побажання чує нечасто, та й то в основному від людей, які летять відпочивати із середнім бюджетом або трохи нижче середнього.

Справа в тому, пояснює Наталя, що в дорогих готелях люди, як правило, ведуть себе пристойно. А якщо бюджет занадто малий, то на перший план виходять інші, більш важливі параметри.

Бруд

Одне з очікувань від відпочинку за кордоном - чистота. І коли цього немає, настає розчарування і роздратування. "На пляжі повно сміття, сигарети і стаканчики. Не вистачило тільки закопаного кукурудзяного качана - і привіт, Крим-2010!", "Я собі турецькі пляжі якось по-іншому уявляла. Не очікувала побачити стільки ж бруду, як в Бердянську" , - скаржаться обурені українці в соцмережах.

"Раніше на пляжах весь час курсував прибиральник і був постійний порядок, тому якщо хтось і смітив, це було непомітно. А в останні роки в масових напрямках криза. І якщо у готелю недостатньо персоналу на прибирання, це дійсно жахливо виглядає", - пояснила Наталія Коломийчук.

"Всім спати!"

Неприємним сюрпризом для людини, яка вперше приїхала в якийсь європейське містечко, може стати режим роботи обмінників, магазинів, аптек і навіть кафе та ресторанів. Відкриваючи двері рано вранці, господарі, як правило, закривають їх вже о 5-6 вечора. Так що хто не встиг - той запізнився.

Українці на форумах обурюються: "Сієста в середземноморських країнах - це щось. Люди, прокиньтеся! Ви живете та працюєте в курортному місті! А туристам що 3-4 години робити? Теж спати?!", "Ну хоча б аптеки можна о 6 вечора не закривати? А якщо людині ліки потрібно? і нам ще щось не подобається з нашими цілодобовими магазинами і аптеками!".

Втім, і в країнах без традиційної сієсти українців можуть чекати не менші сюрпризи. "Нам дуже пощастило, що ми приїхали близько 16:00, тому що о 18:00 наш готель закривається! Як нам пояснили адміністратори, зареєструватися можна в кіоску, який знаходиться праворуч від входу (якщо стояти обличчям до готелю). Але там - банк і магазини, ніякого ларька немає! До того ж незрозуміло, як про це повинні дізнатися гості, які приїхали і вперлися в закриті двері. Я ночувала, напевно, в сотні готелів, але такого, щоб після 18:00 у готелі не було взагалі нікого з персоналу, ще не бачила!" - поділилася враженнями про відвідини Австрії киянка Наталя.

Дорого і дуже дорого

Вирушаючи до Європи, ми вже заздалегідь готові до того, що там у порівнянні з нашими зарплатами "все дорого". Так що сходити у Віденську оперу і попити кави в Братиславі поки виходить не у всіх.

"Ми часто подорожуємо з сім'єю та звикли, що за 100 євро за ніч можемо зняти цілком пристойний номер на трьох з сніданками в "трійці" навіть "четвірці". Однак у Лондоні цей номер не пройшов: за ці ж гроші ми зняли номер в третьорозрядному готелі з таким крихітним санвузлом, що для того, щоб пройти від унітазу до душової кабіни, потрібно було відкривати двері - по-іншому не протиснутися! Здавалося, після цього нас буде важко чимось здивувати, але Стокгольму це вдалося. Тут за 100 євро за ніч ми змогли знайти тільки 5-метрову кімнату з двоповерховим ліжком, зручностями на поверсі та без вікон. А звичайний номер в "трійці" зі сніданками обійшовся нам у 200 євро за ніч на трьох. При цьому навіть за ці гроші в готелі економили як могли. Наприклад, шведський стіл на сніданок взагалі не припускав наявність гарячих страв - навіть яєчні. Крім того, не передбачалося прибирання. Шведи бережуть електроенергію і екологію, тому прибирають раз на тиждень, рушники теж не міняють. Так що адміністратори відразу попереджають: в номері по можливості ходити в тапочках і не смітити. Для номера за 200 євро за ніч це здалося не просто дивовижним, але і обурливим!" - розповіла мандрівниця Тетяна.

Незнання англійської

Англійська мова є на сьогоднішній день міжнародною "туристичною" мовою. Тому наші співвітчизники дуже дратуються, якщо ні в готелі, ні в магазині, ні на вулиці ні з ким не можуть знайти спільної мови.

"У Польщі з цим ще можна жити: українська і польська мови дуже близькі, так що в принципі можна якось спілкуватися. Практично не знають (або не хочуть використовувати) англійську в Франції - французи є затятими прихильниками своєї мови. Проте з ними можна якось порозумітися "на пальцях". Але найбільш неприємні сюрпризи чекають туристів в Угорщині: якщо ваш співрозмовник не знає англійської - ви не знайдете з ним спільну мову ні за що!" - скаржаться українці.

Шведський стіл

Зрозуміло, проти самого шведського столу українці нічого не мають. Немає нічого поганого в тому, щоб вибрати їжу на свій смак. Але наші співвітчизники примудряються навіть таку у всіх сенсах позитивну справу перетворити на справжнє пекло. "У минулому році відпочивали у "четвірці" в Туреччині. Кожен день у ресторані наступав Армагеддон. Начебто голодомор всесвітній", "Я просто не розумію ці гори їжі за столом, і всі навколо набирають собі на тарілки справжні "терикони" і жеруть, жеруть, жеруть...", "Бісить, коли понабирали 10 тарілок їжі та нічого не з'їли - тільки розколупали. Ще при цьому і мудрують: все включено, я за це заплатив! Ти, урод, заплатив за свій сніданок, а не за те, щоб в утиль пішло кілька кілограм їжі! Дикуни!" - скаржаться українці.

"У минулому році відпочивали у Хорватії, у нас був включений сніданок і вечеря. Так за 15 хвилин до вечері перед рестораном збирався такий натовп, що люди займали весь хол і стояли на сходинках. За такі зовсім чималі гроші - черга за їжею!" - додають жителі України.

До речі, додає Наталія Коломийчук, в дорогих готелях іноді черги створюють європейці. Справа в тому, що вони не підходять відразу до вподобаної страви, а йдуть по колу (у них так прийнято) і тим самим створюють чергу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...