Торги тривають: Стало відомо, чого хоче МВФ від України в обмін на новий транш

За словами глави Мінфіну, Київ повинен запустити кілька ключових реформ.

Олександр Данилюк

Країні необхідно запустити роботу антикорупційного суду і розпродати ряд великих держпідприємств для отримання нових кредитів від основного українського кредитора - Міжнародного валютного фонду (МВФ), - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передають Патріоти України.

«Те, що треба було зробити для отримання наступного траншу, - це досить непрості реформи ... І саме через це і є певна затримка в часі. Наприклад, те ж створення Антикорупційного суду - це насправді одна з найскладніших змін, і вона повинна статися правильно. І тому, навіть якщо ми трохи втратили часу, головне, щоб ми нарешті отримали правильний, незалежний, ефективний антикорупційний суд», - сказав глава Мінфіну в інтерв'ю радіо «Голос Америки», коментуючи підсумки своєї поїздки в США.

Як зазначив Данилюк, те ж саме стосується і інших вимог МВФ до України. «Що стосується прийняття закону про приватизацію. Від того, яким буде цей закон, залежить, буде у нас прозора приватизація або не буде. І тому краще в трошки більше часу вкластися, щоб це був якісний законопроект, щоб на його базі проходила приватизація, ніж зараз поспішати з прийняттям відповідних законопроектів, щоб потім не було довіри до цього процесу», - розповів міністр, додавши, що з реалізацією цих завдань затягувати не можна.

За його словами, мова не йде про те, що українська влада може чекати ще місяць-два-три, «потрібно досить швидко рухатися». «Тобто президент подав закон про створення Антикорупційного суду ... Потім закон про приватизацію - він уже готовий. І інші реформи зараз на стадії, коли їх треба приймати, швидко приймати. І це відкриє нам шлях до наступного траншу», - підкреслив чиновник.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...