Торжество бюрократії і ідіотизму: Столична суддя викликає повісткою ув'язненого терористами вченого

Суддя Солом'янського райсуду Києві Людмила Кізюн вимагає, щоб у справі про передачу опікунства на засіданні особисто був присутній полонений в "ДНР" історик Ігор Козловський.

Ігор Козловський

Про це розповів другий син Козловського Олександр в коментарі Громадському радіо, передають Патріоти України.

Рідні вченого намагаються переоформити опікунство з сина Козловського В'ячеслава на його маму. Він є інвалідом першої групи. І без опікуна сім'я вже майже два роки не може пройти бюрократичні процедури для отримання соціальної допомоги В'ячеслава. Пенсія не нараховується з часу, коли батька взяли в полон бойовики.

Судове засідання довгий час не призначалося, а коли все ж його призначили, суддя Кізюн перенесла засідання ще на чотири місяці. Вона аргументувала, що справа стосується і чинного опікуна, оскільки мова йде і про його інтереси.

Рідні уточнили, що суду надали офіційне підтвердження про те, що Ігор Козловський незаконно утримується на окупованій території від Об’єднаного центру по звільненню заручників СБУ.

"Мене це не цікавить. Я викличу його повісткою до суду", - цитує суддю Олександр.

***

30 січня 2016 року стало відомо про викрадення в окупованому Донецьку українського вченого Ігоря Козловського, коли він вийшов з дому, щоб винести сміття. Учений не зміг виїхати з міста через сімейні обставини (доглядав за паралізованим сином). Бойовики звинуватили Козловського в намірах "дестабілізації" обстановки в окупованому Донецьку.

Ігор Козловський викладав у вузах Донецька. Написав понад 50 наукових книг, понад 200 публіцистичних і науково-популярних статей. Працював в Донецькій ОДА на посаді головного спеціаліста у справах релігії.

На початку травня так званий "військовий трибунал" терористичної організації "ДНР" засудив до тюремного ув'язнення відомого українського вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського до 2,8 років позбавлення волі. Правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) звернулася до бойовиків "ДНР" з вимогою якомога швидше звільнити вченого.

За останніми даними, Козловського перевели з Донецька в Микитівському виправну колонію №87 в Горлівці.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...