Тотальний контроль і тортури струмом: Офіцер ФСБ розповів шокуючі деталі "роботи" спецслужб у РФ

Чинний офіцер ФСБ розповів, як спецслужби і особисто він стежить за іншодумцями, якими методами і скільки за це отримують.

Чинний офіцер ФСБ, ім'я якого не називається, в інтерв'ю російському виданню "Радіо свобода" розповів, за ким у Росії стежать спецслужби, як це відбувається і що потрібно робити, щоб не потрапити під ковпак "Луб'янки", передають Патріоти України.

Як пише видання, офіцер сам звернувся до редакції зі сповіддю, оскільки вважає, що "країна котиться в совок у найгіршому вигляді".
"Спочатку ейфорія була, все дико подобалося, був запал. Я довго не розумів, що і навіщо ми робимо. Якась боротьба з несистемною опозицією, єговістами, фашистами і антифашистами... А пізніше зрозумів, що єдина мета цієї метушні – збереження влади і боротьба з інакомисленням. Коли відкриваються очі, починає нудити", – розповідає офіцер ФСБ в інтерв'ю виданню.

Зростає плем'я стукачів

За його словами, можна провести паралелі між режимами Гітлера, Сталіна і Путіна. "Коли в Росії не залишиться людей, що вільно мислять і при цьому тих, хто відкрито висловлює свою думку, тоді і почнуться справжні репресії. Припускаю, що цьому буде передувати відключення Інтернету", – зазначає він.
На запитання журналіста про кількість добровільних помічників-стукачів, офіцер навів приклад про окупований Росією Крим. "Знаю, що багато з них їздили до Криму в 2014-2015 роках "відпочити". Хтось двічі. І ці ж особи отримували відкріпні посвідчення для голосування. Коли я слухаю молодих людей, які розповідають добровільно-ініціативно про своїх друзів, мене нудить. За якийсь пряник вони стали рабами і заражають цим своє оточення", – говорить ФСБівець.
Він також зазначає, що зараз "зростає плем'я стукачів" у всій країні. "Сусід, дільничний, старший по будинку, на роботі, у виші тощо. Точних цифр я не знаю, але по країні, думаю, кілька мільйонів. Це віддалено схоже на мережевий маркетинг, зі своїми особливостями", – розповідає офіцер спецслужби.
Цікаво і те, що ФСБ стежить не тільки за звичайними людьми, але також контролює релігійні структури. Приміром, представників "Свідків Єгови" в спецслужбах називають "тоталітарною сектою екстремістів", які "не піддаються пропаганді і не йдуть на вербування".

РПЦ – це майже наша філія

Інша ситуація з Російською православною церквою. За словами офіцера, РПЦ – це практично філія ФСБ. "РПЦ – це майже наша філія, вони там самі з собою розбираються. Призначення на важливі посади узгоджується", – зазначає ФСБівець.
Окремо він розповів про методи стеження і контролю над росіянами. "Слухаємо, дивимося, читаємо, документуємо. Техніка і можливості зараз хороші. Обмежень практично немає, що стосується території Росії. Рекомендую всім не користуватися ВК, не реєструватися на опозиційних сайтах, використовувати Tor", – говорить він.
При цьому, якщо людина потрапила під "розробку" спецслужбами, контроль за кожним проводиться в індивідуальному порядку. "Залежить від людини, що від неї потрібно. Когось просто звільнять, вона і знати не буде за що і ніколи не дізнається, чи на роботу не візьмуть. А з кимось будуть працювати довго до потрібного результату", – зазначає офіцер ФСБ.

Про тортури струмом, напевно, не брешуть

На запитання журналіста, чи правда, що на Кубані співробітники ФСБ використовують відділи поліції як "секретні в'язниці", співрозмовник "Радіо свободи" відповів, що про тортури струмом, швидше за все, не брешуть. "Адміністративний арешт і продовження – звичайна практика. Про тортури струмом, напевно, не брешуть", – зазначив він.
Офіцер ФСБ також розповів про зарплати співробітників відомства. Так, за його словами, з нуля лейтенант буде отримувати від 60 тисяч рублів, старший – від 90, начальники вище. Є також надбавки за вислугу років, звання та кар'єрне зростання. Самого ж співрозмовника видання зарплата теж влаштовує, хоч він і не розкриває точну суму. "На зарплату не скаржуся, хоча до Сечіна далеко", – говорить він.
На запитання журналіста про те, чи є серед співробітників ФСБ "переконані путіністи", співрозмовник відповів, що особисто таких не знає. "Переконаних не знаю, цинізм і лицемірство – це про нас. У разі критики Путіна всі зроблять здивовані обличчя, сприймуть як перевірку і доповідатимуть начальству", – зазначив він.
У розмові з офіцером видання також обговорило отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньки в Лондоні. "Я думаю, що Скрипалів отруїли саме зараз, тому що скінчилися гроші, вибори майже минули, спровокувавши санкції, а всі біди і затягування поясів будуть звалені на Захід. Нагнітання продовжиться. А колеги кажуть: "Це не ми, але так буде з кожним зрадником", – наголосив офіцер.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...