"Товариш Ягода пішов, товаришу Єжову приготуватися": У мережі обговорюють арешт у Росії генерала, який фабрикував справи проти українців

Увечері 16 липня в Москві за хабарництво затримали генерала Олександра Дриманова, який завідував слідством у справах російського бізнесмена Михайла Ходорковського і нардепа Надії Савченко, а також фабрикував справи проти українців.

Олександр Дриманов

Після затримання генерала доставили в СІЗО "Лефортово", а стаття звинувачення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років і штрафом в розмірі до семикратної суми хабара, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

У справі Дриманова є щонайменше два епізоди, стверджують в правоохоронних органах РФ. Раніше було відомо, що його звинувачують в отриманні хабара в розмірі від 50 тисяч до мільйона доларів за звільнення з СІЗО і пом'якшення звинувачення помічникові кримінального авторитета Захарія Калашова Андрію Кочуйкову.

Також в ході розслідування справи про корупцію екс-заступник генерала Денис Нікандров розповідав, що "віддячив" начальника за просування по службі сумою в $10 тисяч, а в ході розслідування іншої справи стверджував, що Дриманов розподіляв між підлеглими хабар в розмірі $200 тисяч.

"Він завідував слідством у справах Ходорковського і Савченко, а також фабрикував справи проти українців. Але взяли його не за фабрикацію тих справ, а за хабар від криміналу. Загалом, товариш Ягода пішов, товаришу Єжову приготуватися", - прокоментував інцидент колишній адвокат Савченко Микола Полозов.

"Та не за те його прийняли, що хабар взяв. І не за те, у кого взяв. А за те, що кому треба долю не заніс", "Сказали ж, бізнес не кошмарити. З кого тоді брати?", "А адже цей Дриманов, пам'ятається, фальсифікував справу Савченко, коли ще була жертвою режиму", "Пацюки один одного пожирають", - додали в мережі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...