Трагедія в одеському таборі "Вікторія": Заарештований директор оголосив голодування (відео)

Приморський районний суд міста Одеса продовжив ще на 60 днів арешт директора одеського табору для дітей "Вікторія" Петроса Саркісяна без права внесення залогу.

Петрос Саркісян

У відповідь чоловік заявив, що з нього хочуть зробити "цапа відбувайла" й оголосив протестне голодування, передають Патріоти України з посиланням на Пушкінська.net.

На засідання суду, яке завершилося пізно ввечері у п'ятницю, 12 січня 2018 року, Саркісян заявив, що на нього хочуть "повісити" всю відповідальність за трагедію, що сталася. При цьому своєї провини він не визнає.

"У 16-му й 17 роках я неодноразово звертався в інстанції з приводу укладення договорів (пожежної охорони - ред.). Звертався в департамент освіти, але відповідь була одна: "Вони не перебувають у нас на балансі й ми не маємо права". Підходив в УКБ (Управління капітального будівництва - ред.), але були проблеми з будівництвом, усі поспішали, оскільки їхав гарант (Петро Порошенко - ред), і в цьому поспіху сталися порушення. Але підсумок вийшов плачевним. Я розумію, легше мене посадити, ніж дійти до правди. Я вимагаю справедливості і правди", - заявив Саркісян.

Після цього суддя Роман Гончаров близько години провів у дорадчій кімнаті. Він повернувся й повідомив, що домашній арешт є недоцільним, оскільки названі прокурором ризики не відпали, а доводи захисту про невинність Саркісяна потребують перевірки. Суд продовжив утримання під вартою для директора табору на 60 діб без права внесення застави.

У відповідь Саркісян заявив, що оголошує голодування. За його словами, суддя є заангажованим й виступає у його справі як "інструментом беззаконня". У всьому, що сталося в "Вікторії" він звинувачує управління капітального будівництва та департамент освіти Одеської міськради.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 вересня в муніципальному дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля, де на відпочивали учасники міського танцювального ансамблю "Адель". Внаслідок пожежі загинули троє дітей, ще двох було ушпиталено.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...