Трагічна історія родини з Донбасу зворушила українців

Далеко не всі громадяни, які залишилися на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, підтримують окупаційний режим - у багатьох із них доля склалася трагічно.

Про це у своєму Facebook розповіла волонтер Леся Литвинова, передають Патріоти України.

"Вони поїхали у 14 році з маленького містечка в Донецькій області. Мама та тридцятирічний син. Батько залишився там. Не тому, що "сепар". Тому що на будинок вони працювали все своє життя. І тому, що він хотів, що б їм було куди повернутися. Тоді всім здавалося, що ось-ось все закінчиться", - пише вона.

Згодом мама із сином прилаштувалися в одному з невеликих міст, а тато продовжував доглядати за будинком і господарством. "Працював на якомусь підприємстві й чекав, коли закінчиться війна і його сім'я повернеться додому. Нещодавно, зовсім випадково, у сина виявили пухлину головного мозку. Одну з найагресивніших форм. І в дуже занедбаному стані. Операцію зробили, але користі від неї практично жодної. Попереду опромінення й хімія. І обережні прогнози про "від півроку до півтора", - написала Литвинова.

За її словами, а тато на відстані "божеволіє", але приїхати боїться. Йому нібито доведеться пояснювати свої погляди. "Боїться, що не зможе тут пояснити, що не ходив на мітинги, не був у (незаконних збройних формуваннях. - Ред), не підтримував "нову владу". Просто намагався зберегти будинок, у якому колись буде знову жити його родина. В очах чиновників і більшості людей він - сепар. Не поїхав же, хоча й міг", - говорить волонтер.

Навіть якщо синові оформити інвалідність, їздити за виплатами через блокпости сім'ї не вийде, - зазначає вона. "І їм туди поїхати нереально навіть на час - потрібно лікуватися, потрібно боротися за шанс на ті ж півтора року.

А знаєте, що буде далі? Далі він пройде лікування й вони поїдуть. Тому що в такій ситуації сім'я повинна бути разом. Тому що вмирати краще у своєму ліжку поряд із батьками, а не в орендованому житлі. Спасибі, що тато це житло зберіг. Ну хоч для цього.

Якщо пощастить - до від'їзду встигнуть оформити інвалідність. Хоча особливого сенсу в цьому не буде. Ми ж не хочемо спонсорувати терористів, правда?", - пише Литвинова.

Вона наголошує, що не всі, хто хотів, - поїхав на вільні території України. "Усі адекватні поїхали... Там залишилися одні сепари й пристосуванці... Повертаються ті, кому все одно, за якої влади жити... Живуть у "ДНР", а за пенсією сюди їздять, сволота... Ну й далі за текстом... Не розповідайте мені про те, що всі, хто хотів, - поїхав. У мене таких історій повні кишені", - додала Литвинова.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...