Трамп дав наказ: США викидають Росію з ринку озброєнь "рідного дому" - СНД

Адміністрація Дональда Трампа ставить за мету на 2019 рік посилення свого впливу на пострадянському просторі, в тому числі країнах, які залишаються ключовими союзниками Кремля і входять до складу як оборонного блоку ОДКБ, так і ЄвразЕС.

Найближчою метою Вашингтона стане зміцнення відносин з Вірменією, де в травні в результаті «оксамитової революції» і масових протестів пішов у відставку лояльний Кремлю прем'єр Серж Саргсян, а його місце зайняв лідер опозиції Нікол Пашинян, попереджають в огляді аналітики консалтингової компанії Stratfor, передають Патріоти України.
Вірменія розміщує на своїй території близько 5 тисяч російських військових і закуповує виключно російську зброю, використовуючи для цього російські кредити і зберігаючи за Кремлем статус монопольного постачальника озброєнь. Саме цей зв'язок Вашингтон буде прагнути розірвати, прогнозує Stratfor.
«Першою ластівкою» став візит до Єревану радника з національної безпеки Білого дому Джона Болтона, який відбувся в жовтні. В ході переговорів з Пашиняном Болтон заявив про готовність США поставляти американську зброю до Вірменії. «Уряд країни не пов'язаний будь-якими обмеженнями. І якщо від США надійде хороша пропозиція, ми готові його обговорити», - відповів Пашинян.
У політичних відносинах Єревана з Кремлем вже зростає напруженість, констатує Stratfor. Через три тижні після візиту Болтона влада країни пред'явила багатомільярдні податкові претензії «дочці» «Газпрому», яка є монопольним постачальником газу в республіку. ЗАТ «Газпром Вірменія» надавало податковим органам «завідомо неправдиві дані», недоплатив податок на прибуток і ПДВ, і займалося тіньовим перепродажем газу, оголосив 14 листопада Комітет державних доходів республіки. «На підставі вищезазначеного за матеріалами, підготовленим в Слідчому управлінні КГД, за ознаками частини 2 статті 205 Кримінального кодексу РВ порушено кримінальну справу», - заявили в КГД.

Росія навряд чи досягне успіху в спробах нівелювати зусилля США в країнах колишньої радянської периферії, але вона цілком може спровокувати посилення нестабільності в прикордонних регіонах», - резюмує Stratfor.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...