Трамп готовий здати Путіну Сирію, - The Washington Post

Катастрофічна війна в Сирії наближається до того, що може бути дипломатичним ендшпілем: США, Росія і Ізраїль укладають угоду, яка зберегла б владу Башара Асада в обмін на обіцянку Росії стримати вплив Ірану.

Про це пише журналіст Девід Ігнатіус в The Washington Post, передають Патріоти України.

"Сирійська політика Трампа скаче туди-сюди, як тенісний м'яч. Найстійкіша особливість її - його недовіра до військових зобов'язань на Близькому Сході, узятим його попередниками Джорджем У. Бушем і Бараком Обамою. Здається, він крок за кроком їх розриває", - оповідає автор.
"Дипломатичні дискусії про Сирію почалися в зв'язку з підготовкою Трампа до саміту з російським президентом Володимиром Путіним, який відбудеться 16 липня. Зарубіжні дипломати і чиновники американської адміністрації точно не знають, що буде на порядку, але сирійський пакет, ймовірно, виявиться в грі", - йдеться в статті.

"Інтригуючий аспект можливої сирійської угоди - те, що рух до неї обумовлено більш тісною співпрацею між Росією та Ізраїлем. Ізраїльська повістка, як і порядок Трампа, міцно зосереджена на блокуванні Ірану - і ізраїльтяни, мабуть, вважали, що Путін - надійний партнер в регіоні", - йдеться в статті.

"Готовність Трампа поступитися російському впливу в Сирії і відмовитися від досягнень, які так важко дісталися США, турбує багатьох чиновників Пентагону, але вони, здається, програють в суперечці", - вказує Ігнатіус.
"Поки Путін рухається в бік арени саміту, варто на секунду зупинитися і оцінити, як спритно він зіграв свою партію. Росія стає незамінним балансувальником в регіоні, тобто грає роль, яку одного разу з гордістю взяли на себе США. Росія якось підтримує хороші відносини і з Іраном, і з Ізраїлем. Вона зміцнює зв'язки з Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами. Вона веде переговори з сирійськими курдами і їх найлютішими ворогами в Туреччині", - йдеться в статті.

"У Путіна репутація відморозка з лав колишніх кадебешників, - пише автор. - Але його сирійська стратегія нагадує про більш тонкі китайські заповіді - про підпорядкування ворога без бою з ним. Путін зайняв вирішальну позицію в Сирії мінімальною ціною. І шанобливий Трамп, схоже, готовий підтвердити його перемогу".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...