Трастові фонди і не тільки: Що означає "План Маршалла" для України

"План Маршалла" вчить Україну бути відповідальною та правильно використовувати гроші без натяку на корупцію.

Мирослав ЧехПро це заявив польський політик Мирослав Чех під час дискусії "Перемоги і поразки центральноєвропейських реформ: уроки для України" Міжнародного Форуму Via Carpatia, передають Патріоти України.

"План Маршалла" означає створення трастових фондів для України, які отримували всі країни Європейського Союзу. "Після заключення договору про Асоціацію, Європейський Союз сказав: "Хочете бути з нами, ми готові з вами єднатися та інтегруватися. Але перед тим, ви мусите бути разом з нами". І почався процес, який тривав 13 років. Українці вчились писати програми, розвивати місцеве самоврядування, суди та вільні медіа. Україна вивчала, як будуватися інфраструктуру та використовувати гроші, щоб не було навіть підозри на корупцію", - пояснив політик.

План Маршалла для України реалізується, зокрема, у вигляді 1 млрд 700 млн євро, які Єврокомісія вже надала Україні. "Спосіб фондів вчить відповідальності за себе, а не великих слів. Кожен на своєму місці щось повинен реалізувати. І у країнах Центрально-Східної Європи цей спосіб ще не втрачений", - заявив Чех.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...