Травневі свята-2018: Де відпочити в Україні (фото)

У 2018 році українці ще будуть "святкувати" 1 травня, причому цілих чотири дні. Це тому, що уряд понеділок, 30 квітня, "переніс" на суботу, 5 травня.

Площа Ринок, Львів

Таким чином утворився "довгий" уїк-енд, який гріх змарнувати, висиджуючи невідомо що в кам’яних джунглях. Вибратися десь за кордон у такий короткий строк - часу замало. А от відпочити в Україні - цілком можливо. "Обозреватель" підготував кілька цікавих місць, куди зі столиці можна гайнути на травневі, передають Патріоти України.

1. Львів - Золота підкова замків - Трускавець - Східниця

Західний напрямок мандрівок у нашій країні популярний незалежно від того, яка пора року надворі. Туристична столиця України – принаймні, самі львів’яни глибоко у цьому переконані – недаремно входить у всесвітню культурну спадщину ЮНЕСКО. Вуличками, кафе та ресторанами Львова можна мандрувати безкінечно. Йдучи старими брукованими вулицями середмістя можна почути різні мови світу. І чотири дні вихідних тут можна провести цікаво та змістовно.

Кому ж не сидиться на місці, то можна поїздити навколишніми замками та палацами, об’єднаних у своєрідну "Золоту підкову". Або ж оздоровитися "на водах" на півдні Львівщини. Місцеві мешканці жартують: "Якщо вам погуляти – то їдьте в Трускавець, а якщо полікуватися – то до Східниці".

Як доїхати до Львова: потягом – до кінця місяця ще кілька тижнів, а на сайті "Укрзалізниці" плацкартних квитків знайти не вдалося; купе та "Інтерсіті" - від 500 грн.; автобусом – від 500 грн.; BlaBlaCar – близько 300-350 грн.

2. Кам’янець-Подільський - Бакота - Хотин

Справжню середньовічну фортецю можна знайти лише за кілька годин мандрівки від Києва. Кам’янець-Подільський розташований в унікальному місці – природа мільйони років тому подбала про те, щоби доступитися до місцевості, де розташований замок, було дуже непросто. Містом протікає річка Смотрич, яка й дала назву каньйону. Під час екскурсій цією "перлиною Поділля" вам можуть розказати про те, скільки золотих скарбів залишила вірменська громада перед тим, як місто мали захопити турки кілька століть тому. І яким чином біля християнської церкви опинився… мінарет.

У Кам’янець-Подільському районі розташоване затоплене село Бакота. Дністер там робить химерні викрутаси – є де кинути погляд. Дивовижне за своєю красою місце.

На відстані до 30 км від Кам’янець-Подільського розташована ще одна фортеця – Хотинська. Величні височенні мури, середньовічні розваги – можна відчути атмосферу, як жили наші предки кілька століть тому.

Як доїхати до Кам’янця-Подільського: потягом – 145 гривень за сидяче місце прямим потягом з Києва, вісім годин у дорозі; автобусом – 450-470 грн. BlaBlaCar – 340-540 грн.

Хотинський замок

3. Ужгород - Мукачево - Шенборнзький палац

На Закарпатті уже розцвітають сакури, магнолії та інші екзотичні рослини. Тож шанувальники флори, вина та смачної кухні можуть "гострити лижі" у цьому напрямку. Неподалік є й замки з палацами – наприклад, Невицький замок або замок Паланок, а також примхливо-символічний палац графів Шенборнів. У якому, кажуть, можна нарахувати аж 365 вікон, 52 димарі та 12 входів.

Як доїхати до Ужгорода: потягом – купейний квиток близько 580 грн.; автобусом – 820-880 грн.; BlaBlaCar – 550 грн.

Палац графів Шенборнів у селі Карпати (Чинадіївська селищна рада, Мукачівський район, Закарпатська область)

4. Івано-Франківськ - Яремче - Коломия - Гуцульщина

Замість Закарпаття можна помандрувати на Прикарпаття. Мешканці Івано-Франківська називаються своє місто "теплим" або "сонячним" - Sun-Frankivsk. І це не так через середньорічну температуру чи кількість сонячних днів, як через пануючу тут атмосферу. Тут спокійніше, ніж у гамірних Львові чи тим більше у Києві. Як і у Львові, можна знайти де смачно поїсти та неквапливо пройтися центром.

Неподалік цього обласного центру розташована місцева курортна столиця – Яремче. З водоспадом, колибами та гуцульським колоритом. Правда, щоби зустріти ще ширший вибір виробів місцевих майстрів, то варто поїхати до Коломиї, Косів чи Кути. Бажано попередньо дізнавшись, коли ж там базарні дні.

Як доїхати до Івано-Франківська: потягом – 330-480 грн.; автобусом – 650-680 грн.; BlaBlaCar – 300-400 грн.

Пішохідна вулиця в центрі Івано-Франківська

5. Одеса - Білгород-Дністровський - Вилкове

Якщо когось непереборно тягне до моря, то в такому випадку прямо дорога на Одесу. Морська столиця України потішить щонайменше очі мандрівників Чорним морем. Навряд чи воно до травневих прогріється настільки, що можна буде довго та з задоволенням купатися. А от насолодитися морським повітрям – це будь ласка. А ще – смачною кухнею та місцевим колоритом. Ну як не піти поторгуватися на славнозвісний ринок Привоз.

Чотири дні достатньо і для того, щоби вибратися за межі Одеси. Наприклад, до найбільшої в Україні фортеці, яка розташована в Білгород-Дністровському. Як випливає з назви цього міста – на березі Дністра. Звідти недалеко до "української Венеції" - села Вилково. З якого можна спуститися течією Дунаю до "нульового кілометру" - місця впадіння цієї річки у Чорне море.

Як доїхати до Одеси: потягом – 125 (плацкарт) грн., 500 (купе) грн.; автобусом – 400-500 грн.; BlaBlaCar – 300-400 грн.

Фортеця у Білгород-Дністровському

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...