Про це на своїй сторінці у Facebook пише архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря, передають Патріоти України.
"Можливо я помиляюсь, але здається часи голодного і убогого життя українського народу в ХХ столітті досі даються взнаки через святкування навколо переповненого наїдками стола.
Велика кількість різноманітної їжі підсвідомо асоціюється з успішністю, щастям, багатством. Сама можливість з’їсти стільки, що вже не хотітиметься, сприймається як свято. Тож намагаються на стіл поставити більше, більше, більше...
Тому, мабуть, нас дивує «скупість» на столах у країнах Заходу, а приїжджих звідти вражає неймовірна, за їхніми уявленнями, кількість їжі, яку пропонують гостям."
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...