Про це на своїй сторінці у Facebook пише архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря, передають Патріоти України.
"Можливо я помиляюсь, але здається часи голодного і убогого життя українського народу в ХХ столітті досі даються взнаки через святкування навколо переповненого наїдками стола.
Велика кількість різноманітної їжі підсвідомо асоціюється з успішністю, щастям, багатством. Сама можливість з’їсти стільки, що вже не хотітиметься, сприймається як свято. Тож намагаються на стіл поставити більше, більше, більше...
Тому, мабуть, нас дивує «скупість» на столах у країнах Заходу, а приїжджих звідти вражає неймовірна, за їхніми уявленнями, кількість їжі, яку пропонують гостям."
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...