Трьома пострілами знищили сотню бойовиків: У мережі розповіли про справжній подвиг українських танкістів на Донбасі

Події відбувалися в липні 2014 року недалеко від окупованого бойовиками "ДНР" Донецька.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала блогер Людмила Чайка, передають Патріоти України.

Відзначається, що 21 липня 2014 року проходив бій за Піски Донецької області, - танкова рота при підтримці механізованого взводу билися під командуванням командира танкової роти танкового батальйону 93-ї окремої механізованої бригади оперативного командування "Південь" капітана Олександра Лавренка з метою захоплення і знищення опорного пункту ворога біля мосту між Пісками і Первомайським, - це дало б можливість розірвати оточення підрозділів ЗСУ на території Донецького аеропорту.

Крім 31-річного кадрового військового Лавренка в екіпаж танка входили навідник Олександр Вохромеев і механік-водій Андрій Кулягін, - після отримання наказу вони в голові колони вийшли на блокпост і потрапили в засідку.

На ворожому посту знаходилися кулеметні розрахунки і два танка, а за ним, - снайперські позиції і мінометна батарея. Під командуванням Лавренка було пошкоджено один ворожий танк і знищено інший, ліквідували два автобуса з піхотою (близько 100 чоловік за три постріли) і кулеметні розрахунки терористів. Також танкісти прикривали евакуацію, що проводилася механізованим підрозділом.

Після отримання даних про контратаку терористів, Лавренко першим висунувся на ймовірний кордон атаки, через що сильно відірвався від основних сил танкової роти, але знищив два мінометних розрахунки ворога. Танк наїхав на потужний фугас, через що Кулягін і Вохромеев загинули.

Бойовики щільно накрили мінометним вогнем місце, куди звозили поранених для надання допомоги. Незважаючи на те, що він розстріляв весь боєкомплект, Лавренко висунувся на місце, звідки терористи стріляли, розтоптав кілька мінометних розрахунків гусеницями, після чого його танк спалили.

Будучи тяжкопораненим, командир не здався ворогові і не допустив захоплення танка, - він гранатою підірвав себе в бойовій машині.

За попередніми підрахунками, дії екіпажу танка Лавренка врятували близько 40 життів.

"Їх вчинок оцінив навіть ворог: тіла екіпажу через кілька днів після бою віддали помитими і переодягненими. Правда, не втрималися від капості: перед цим дружині Саші в соцмережах відправили фотографію з обгорілими тілами... Так вона дізналася про загибель чоловіка", - розповів Дмитро Кащенко, яких був другом Лавренка і теж брав участь в бою.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...