Труїли у власній домівці: Британці просунулись у слідстві стосовно замаху на перебіжчика ГРУ

Британське видання The Telegraph повідомило, що колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку.

Сергій Скрипаль

Відзначається також, що поліцейський Нік Бейлі, який також був отруєний, відчув погіршення самопочуття після відвідання оселі Скрипаля, передають Патріоти України.

Поліція та служби безпеки вивчатимуть, яким чином було використано нервово-паралітичну речовину.

Нагадаємо, що 4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними на лавці в торговому центрі The Maltings в Солсбері. Скрипаль з донькою досі перебувають у реанімації в критичному стані. За попередніми даними, вони зазнали впливу отруйної речовини нервово-паралітичної дії. Найвідоміша з них - газ зарин, що застосовується в хімічній зброї. В результаті інциденту постраждала 21 особа, включно зі Скрипалем та його дочкою.

Сергій Скрипаль - колишній полковник Головного розвідувального управління РФ. У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скрипалю заплатили більше $100 тис. за інформацію про співробітників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи. У 2010 році був помилуваний в рамках операції з обміну громадян Росії, засуджених в Росії за шпигунство на користь США і Великої Британії, на агентів російських спецслужб, затриманих в США в червні 2010 року. Після обміну шпигунами Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...