Трибуна в облозі, бійка і звинувачення в порушенні Конституції України: Пристрасті по Донбасу в українському парламенті

Депутати від фракції Блоку Петра Порошенка заблокували трибуну Верховної Ради з метою недопущення блокування їх фракцією "Самопомочі" та іншими депутатами.

Після відкриття засідання головою парламенту Андрієм Парубієм, в залі зареєструвалися 370 нардепів, передають Патріоти України.

При цьому будівля парламенту перебуває під посиленою охороною Нацгвардії. Також в Раду прибув секретар РНБО Олександр Турчинов.

Першим з трибуни виступив голова фракції "Народного фронту" Максим Бурбак, який заявив, що його однопартійці підтримають президентський закон в першому читанні і в коаліції вже є домовленість про те, що з тексту законопроекту приберуть всі спогади про Мінські угоди і внесуть пункт про виведення військ країни-агресора з Донбасу.

Після цього до трибуни підпустили нардепа від "Батьківщини", який заявив, що його фракція внесла свій альтернативний законопроект по реінтеграції Донбасу.

Представник президента в Раді Ірина Луценко заявила, що "суспільство другий день поспіль спостерігає шабаш російських агентів в Раді" і назвала противників ухвалення законопроекту "ФСБшниками" і закликала голосувати за те, щоб назвати Росію агресором і зробити всі передумови для введення миротворців на окуповані території.

Також за її словами, без прийняття цього закону, Україна ризикує дати підстави для зняття санкцій з РФ, розвалу міжнародної антиросійської коаліції і провалу будь-яких домовленостей по Донбасу.

Після цього позафракційний нардеп від ВО Свобода Олег Левченко почав бійку, намагаючись прорватися до президії, але був зупинений нардепами від БПП. Він кричав, що прийняттям законопроекту нардепи порушують Конституцію.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...