Це агресія тільки "російська", - Муждабаєв

​Дивіться, як непогано вони влаштувалися. Як «русскій мір» - так у них велич, національна гордість, «ми одні перемогли у війні», «можемо повторити», «переводьте будь-який національний алфавіт на кирилицю» і т.д.

А як «російський окупант» - так це для них відразу ж ксенофобія, образа за національною ознакою.

Про це пише заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаев на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Хоча ясно, що питання «чистоти крові" ніхто тут не має на увазі. Термін виключно політичний.

Згадався анекдот. Спочатку Рабинович був ж_дьонком, потім ж_дом, а потім став великим російським ученим. Лицемірство, як і ксенофобія, - усталена громадська норма в РФ.

Але ми-то давайте не будемо брехати. За відсутності божевільної ідеї «русского мира» - не бурятського, не чеченського! - ні етнічні буряти, ні кадировські чеченці не пішли б вбивати українців. Їм би це і в голову не прийшло.

Тому я вважаю політично точним слово «російський» в даному контексті. Як слово «німець» було політично точним в відомі роки минулого століття. Ті стверджували «історично обгрунтовану велич» німців і крали чужу землю, вбивали заради нього. Ці стверджують «велич» росіян, і роблять те ж саме, точно так же втравлюючи в війну інші народи. Тут все, як по кальці, - жодної сутнісної різниці.
До російських людей, які борються проти війни, це відношення не має. Але назвати цю агресію по-чесному можна тільки «російською», як ту - «німецькою». Все інше в ній вдруге, а саме в цьому суть.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...