Це його принципова позиція: Таких людей як Аваков треба усувати з посад, - мовознавець

Аваков знає українську, але принципово не розмовляє.

Посадовців, які принципово не розмовляють українською, потрібно усувати з посад – таку думку висловив мовознавець, кандидат філологічних наук та автор численних підручників Іван Ющук в інтерв’ю «Главкому», передають Патріоти України.

«Усе має йти зверху. Наприклад, Аваков знає українську мову, але принципово розмовляє російською. Таких людей потрібно просто усувати, щоб вони відчували наслідки від невиконання українських законів (Статття 10 Конституції України, закон «Про державну службу»)», - говорить Ющук.

Мовознавець наполягає на тому, щоб ті, хто мають посідати такі посади, складали іспит на знання мови. «Так є в усіх країнах. Це лише в нас дотягли до 1 травня 2017 року», - говорить він.

Ющук зазначає: в Україні непогано написані закони, але біда в тому, що вони не виконуються. «Той, хто порушує закони – злочинець», - підкреслює мовознавець.

На думку Ющука, усім держслужбовцям, хто не розмовляє українською мовою, Президент має поставити питання: «Або ти говориш мовою нашої держави, або забирай речі й шукай іншу роботу».

«Якби пан Парубій поставив так питання депутатам, то вони б уже давно заговорили українською мовою. Потрібно просто виконувати закони. А якщо депутат не дотримується законів, то який з нього депутат?!» - резюмує Ющук.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...