Це корисно знати: П'ять звичок, які можуть призвести до раку

Звичка занадто багато сидіти на 24% підвищує ризик виникнення раку товстої кишки, кажуть експерти.

Алкоголь, куріння, сидячий спосіб життя, кава натщесерце, любов до м'яса - всі ці звички загрожують небезпечною хворобою. Фахівці MedikForum розповіли, що перераховані вище звички можуть призвести до раку, передають Патріоти України.

1. Зловживати алкоголем і курити. Любителів нікотину їхня звичка може довести до появи раку підшлункової залози та легенів. Алкоголь, у свою чергу, провокує первинний рак печінки.

2. Любов до м'яса і сиру. Дослідження вчених з університету Південної Каліфорнії показало, що велика кількість у раціоні харчування м'яса і сиру підвищує ризик виникнення раку шлунково-кишкового тракту в чотири рази. Втім, фахівці не радять відмовлятися від цих продуктів зовсім, просто їх потрібно їсти дозовано.

3. Пити каву натщесерце. Також давно помічено, що ця звичка призводить до раку - зокрема, люди, які вживають каву натщесерце, схильні до раку шлунка.

4. Не спати по ночах. Вночі організм синтезує мелатонін - гормон, відповідальний за добові цикли. Нестача цього гормону у тих, хто не спить ночами або лягає спати дуже пізно, може бути пов'язана з розвитком різних недуг, в тому числі з розвитком раку грудей.

5. Багато сидіти. Звичка занадто багато сидіти на 24% підвищує ризик виникнення раку товстої кишки. Вчені радять рухатися хоча б кілька хвилин щогодини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...