"Це кримінал": Нардеп прокоментував можливу зміну тексту закону про Антикорупційний суд після голосування

Якщо правка по апеляції в законі про Антикорупційний суд справді не була зачитана в сесійній залі і не обговорювалася на комітеті, тоді буде порушено кримінальну справу.

Леонід Ємець

Про це заявив народний депутат Леонід Ємець, передають Патріоти України.

«Суть в тому, що до моменту створення вищого Антикорупційного суду справи, які зараз розглядають в судах, передаються далі не в Антикорупційний суд, навіть після його створення, а в звичайний Апеляційний суд. В принципі претензії, які прозвучали, стосуються того, що був змінений текст закону після голосування і з цим треба окремо розбиратися. А щодо самої суті і проблеми, я вважаю, що треба вносити зараз зміни в законодавство, в цей закон, але не так банально», - сказав він.
Як зазначив нардеп, Антикорупційний суд створюватиметься приблизно 8-10 місяців. «Якщо до цього моменту суд першої стадії прийме рішення вирок або виправдання, то не буде куди передавати взагалі, раз прописано банально, що передають тільки в Антикорупційний суд. І там є час на апеляцію, 10 днів, і в разі, якщо він не буде витриманий, а точніше взагалі не буде, тому ідею треба прописати яку? Що справи передаються з першого суду в Антикорупційний суд після того, як рішення, вирок або виправдання було прийнято в термін, який не перевищує термін подачі апеляційної скарги, тобто 10 днів, і на цей момент Антикорупційний суд фактично було створено. Це я вам говорю не правку, це я вам кажу ідею правки», - сказав Ємець.
За словами нардепа, на засіданні комітету ця правка начебто не обговорювалася. «Я пам'ятаю це засідання комітету, ця позиція там, здається, не обговорювалася, обговорювалася міжнародна рада експертів, їх висновки, а питання апеляції не обговорювалися», - сказав Ємець.
Крім того він зазначив, що якщо це питання справді не обговорювалося, то буде кримінальна справа. «Далі кримінальна справв, провадження. Я, чесно кажучи, сумніваюся, що це могло бути, тому що це дійсно дуже чітка кримінальна справа буде», - резюмує депутат.
Джерело: InfoResist
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...