"Це мотивує і по-людськи приємно": "На "передку" несподівано з'явився живий генерал", - волонтер

Командувач сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сергій Попко особисто прибув на передній край оборони 54-ї бригади під Світлодарськом, щоб вручити українським воїнам державні нагороди.

Командувач сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сергій Попко

Про це на своїй сторінці у Facebook пише волонтер Юрій Мисягін, передають Патріоти України.

Він зазначив: "На одну з передових флангових позицій 1-го батальйону 54-ї бригади несподівано і без попередження приїхав командувач сухопутних військ генерал Сергій Попко.

Ніхто нікого не попереджав, тому бійці перебувають на позиції, займаються кожен своєю справою: хтось чистить зброю оскільки в будь-який час може початися провокація або обстріл, хтось готує їсти, хтось відпочиває після важкої ночі, хтось на позиціях спостерігає за противником. Відбувається повсякденна рутинна робота.

Коли генерал зайшов на позицію і пацани побачили хто до них реально приїхав - чесно кажучи злегка "охрініли". Вони ж ні разу скільки воюють, ніколи у себе в гостях живого генерала не бачили. А він спокійно приїхав на одній машині, без супроводу (на "нулі" саме так і треба їздити, щоб не привертати до себе багато уваги), зайшов у бліндажі, з кожним персонально привітався, поговорив, дізнався обстановку, подякував за службу, ... а потім прямо на позиції персонально нагородив бійців, потиснув руки, попрощався і поїхав.

Це все відбувалося не в штабі за кілька км від місця боїв, як зазвичай відбувається в таких випадках, а тут у полях Світлодарської дуги на самому "нулі", де реально все бачать спостерігачі ворога.

Другий день уже пішов, а бійці досі приємно шоковані) Командир каже: "Юро, я скільки воюю (на Світлодарській дузі він вже другорічник), вперше бачу як приїхав живий генерал і нагороджує нас тут, на нашій позиції, де ми перебуваємо цілодобово. Це дуже і дуже мотивує і по-людськи збіса приємно. Ми трохи шоковані".

Мисягін продовжив: "Тиждень тому в цьому ж батальйоні за знищену техніку ворога (БМП), бійці отримали заслужену бойову премію, на яку купили квадрокоптер. Зараз приїхали і вручили нагороди на самій передовій. Хороша практика. Повністю підтримую. Розвивайте її далі".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...