Про це на своїй сторінці у Facebook пише волонтер Юрій Мисягін, передають Патріоти України.
Він зазначив: "На одну з передових флангових позицій 1-го батальйону 54-ї бригади несподівано і без попередження приїхав командувач сухопутних військ генерал Сергій Попко.
Ніхто нікого не попереджав, тому бійці перебувають на позиції, займаються кожен своєю справою: хтось чистить зброю оскільки в будь-який час може початися провокація або обстріл, хтось готує їсти, хтось відпочиває після важкої ночі, хтось на позиціях спостерігає за противником. Відбувається повсякденна рутинна робота.
Коли генерал зайшов на позицію і пацани побачили хто до них реально приїхав - чесно кажучи злегка "охрініли". Вони ж ні разу скільки воюють, ніколи у себе в гостях живого генерала не бачили. А він спокійно приїхав на одній машині, без супроводу (на "нулі" саме так і треба їздити, щоб не привертати до себе багато уваги), зайшов у бліндажі, з кожним персонально привітався, поговорив, дізнався обстановку, подякував за службу, ... а потім прямо на позиції персонально нагородив бійців, потиснув руки, попрощався і поїхав.
Це все відбувалося не в штабі за кілька км від місця боїв, як зазвичай відбувається в таких випадках, а тут у полях Світлодарської дуги на самому "нулі", де реально все бачать спостерігачі ворога.
Другий день уже пішов, а бійці досі приємно шоковані) Командир каже: "Юро, я скільки воюю (на Світлодарській дузі він вже другорічник), вперше бачу як приїхав живий генерал і нагороджує нас тут, на нашій позиції, де ми перебуваємо цілодобово. Це дуже і дуже мотивує і по-людськи збіса приємно. Ми трохи шоковані".
Мисягін продовжив: "Тиждень тому в цьому ж батальйоні за знищену техніку ворога (БМП), бійці отримали заслужену бойову премію, на яку купили квадрокоптер. Зараз приїхали і вручили нагороди на самій передовій. Хороша практика. Повністю підтримую. Розвивайте її далі".
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...