"Це наче повія - люди не люблять зізнаватися в тому, що вони роблять", - одкровення кремлівського троля

Росіянин Віталій Беспалов, який встиг попрацювати як кремлівський троль, поділився із The Times особливостями такої діяльності.

Після теракту на Вестмінстерському мосту минулого березня в соціальних мережах активно поширювалося скандальне фото. На ньому молода жінка в хіджабі йшла повз поранених людей, втупившись у телефон, передають Патріоти України.

Повідомлення в Twitter під цим фото було дуже ісламофобське: "Мусульманка не звертає уваги на теракт і спокійно собі йде, дивлячись у свій телефон, повз чоловіка, який помирає". Якщо придивитися до фото, можна помітити, що жінка теж була травмована. Але для світу Twitter це не має ніякого значення. Фото стало вірусним. Його оприлюднив користувач SouthLoneStar, який нібито належав "патріоту США" з Техасу. Але насправді фото створили за п'ять тисяч миль від Техасу в офісному приміщенні в Санкт-Петербурзі, на фабриці тролів Кремля, пише The Times.

Російська організація називається "Агентством інтернет-досліджень". Вона брала участь у кампанії з впливу на президентські вибори в США. Але аналітики говорять, що цим її завдання не обмежуються. Теракт на Вестмінстерському мосту теж вписується в поле її діяльності.

Віталій Беспалов був одним із тролів Кремля і бачив, як все функціонує зсередини. У вересні 2014 року він приїхав у Санкт-Петербург з Сибіру. Чоловік відгукнувся на оголошення про набір копірайтерів. Зарплата була досить щедрою - приблизно 770 фунтів стерлінгів на місяць. Через кілька днів він зрозумів, що його найняли писати для російської аудиторії фальшиві новини Кремля про війну проти України.

Зарплати були високі, співробітники - молоді. Керівникам відділів було трохи більше 20 років. Але робота була зовсім не гламурною. Коридори, схожі на лікарняні, патрулювали люди в уніформі. А коли в 2016 році роботу фабрику тролів викрили, нових співробітників почали перевіряти на детекторі брехні. Організація переїхала в інше, більш захищене приміщення.

Беспалов розповів The Times, що його колег мучили докори сумління. Але таких здебільшого заспокоювали зарплатою, яку видавали "в конверті". Інші ж сліпо вірили в режим Володимира Путіна.

"Робота троля трохи нагадує роботу повії. Люди не люблять зізнаватися в тому, що вони роблять", - сказав росіянин.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...