Це наша війна: "Український Бжезинський" порадив не особливо розраховувати на Волкера

Інтереси України на Донбасі не зможуть відстояти ні західні партнери, ні США, оскільки це стосується суто нашої держави.

Володимир Горбулін

Про це у своїй статті для ZN.UA написав радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАНУ Володимир Горбулін, передають Патріоти України.

"Не викликає сумнівів - К.Волкер віддає собі більш ніж достатній звіт, що собою уявляє Росія, хто призвідник конфлікту на Донбасі, і чого дійсно хоче Росія. Але чи є це розуміння й усвідомлення однозначної гарантією того, що в цих переговорах домінуючим є саме український інтерес? Думаю, що неприємний, але чесну відповідь на це питання - на жаль, немає. І це логічно, оскільки обидві сторони переслідують власні інтереси, водночас як проблема відстоювання національних інтересів України - суто наше завдання", - наголосив він.

За його словами, Україна повинна постійно тримати в фокусі думку про те, що навіть якщо на нинішньому етапі наші національні інтереси збігаються зі стратегічними завданнями країн Заходу, це абсолютно не означає, що вони збігаються повністю, і що так буде тривати завжди.

"І сьогодні конфлікт на Сході України, незважаючи на його відносну вялотекучість, створює стратегічну проблему для Заходу: погіршення відносин із Росією за незрозумілих позитивів від такої ситуації", - пояснив Горбулін.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...